Rotterdamse nachtclub RTM stopt op locatie onder het Hofplein

De seizoensgebonden nachtclub kreeg in januari 2020 de eerste nieuwe 24-uursvergunning in een lange tijd. Vanwege de coronaregels gingen de deuren in maart 2020 dicht en de club is sindsdien niet open geweest.

In september 2019 startte RTM als experiment om het Rotterdamse nachtleven weer op de kaart te zetten. RTM hanteert een "seizoensgebonden" concept, waarbij de club zelden vaker dan één nacht per weekend opent om het uitgaan in deze tijd van festivalisering spannend en speciaal te houden.

Die formule bleek te werken: het eerste seizoen was volledig uitverkocht. Het tweede seizoen liep van februari 2020 tot mei 2020, maar werd al in maart stopgezet vanwege de aangekondigde coronaregels.

Na maanden dicht te zijn zonder zicht op een mogelijke heropening, is het voor de organisatie niet meer mogelijk om de locatie aan te houden. De locatie wordt momenteel ingezet als sportschool en is nog wel beschikbaar
voor verhuringen.

Zodra er meer perspectief is voor nachtclubs wil de organisatie op zoek naar een alternatieve locatie. 'Het is ongelofelijk jammer dat we de mooie plek en het momentum dat we met RTM hebben opgebouwd nu kwijt zijn. Maar ik ben trots op wat we in zo'n korte tijd hebben bereikt en ik hoop dat we dit merk later op een andere plek een goed vervolg kunnen geven.' Volgens mede-organisator Frankie Dros.

RTM ontving in 2019 en 2020 dj's als Speedy J, Octo Octa, KI/KI, Stranger, Benny Rodrigues, David Vunk en Detroit Swindle en werkte samen met evenementen en labels als Modular, Blijdorp Festival en Pinkman.
Share |