Richard Damen maakt zijn debuut met 'Special Song'

DJ en producer Richard Damen maakt zijn debuut als solo artiest met zijn gloednieuwe track genaamd "Special Song". Deze minimal deep house track brengt je meteen weer terug naar de dansvloer. De track is nu beschikbaar op Spotify, Beatport, iTunes, Apple Music en vele andere streaming platforms.

Richard Damen is één van de kartrekkers in de dance scene van Den Bosch/Brabant. Met zijn concept BONT wist hij zelfs internationaal een flinke stempel te drukken en heeft inmiddels s'werelds grootste DJ's en producers weten te strikken voor zijn project. Al sinds 2007 is Richard actief als DJ in de dance scene. Voorheen bekend als "Bois Le Duc", was de Bossche artiest te vinden achter de decks op Castle of Love Festival, Klokgebouw Eindhoven, TivoliVredenburg Utrecht, Effenaar Eindhoven, Panama Amsterdam, Paaspop, Brabants Verbond en Jungle Festival, om er maar een paar te noemen. In 2017 bracht hij samen met Gerbert een track uit genaamd "Schedule" op EightO Eight Records Music. Vorig jaar heeft Richard besloten dat het tijd was voor verandering en zette hij daarmee zijn carrière voort als Richard Damen.

'Special Song' is de eerste track die Richard volledig zelf heeft geproduceerd en gemasterd onder zijn nieuwe alias. Daarnaast is de track voor hem erg dierbaar aangezien dit één van zijn laatste tracks is die zijn vader nog gehoord heeft voordat hij overleed. 'Special Song' is hierdoor onbewust emotioneel beladen voor de producer, daarom was er geen titel die nog meer de lading zou kunnen dekken. De minimal deep house sound neemt je mee op een virtuele reis, naar hogere hoogtes en laat je zo nu en dan landen op de denkbeeldige zomerfestivals die wij het afgelopen jaar hebben moeten missen vanwege het COVID-19 virus.

Voor komend jaar kunnen we veel meer muziek verwachten van Richard Damen. Hij is toegewijd om vanaf dit punt door te pakken, daarom is één ding zeker; Dit nummer zal zeker niet het laatste zijn dat wij van hem zullen gaan horen. Hij is zeker iemand om de komende tijd in de gaten te houden!
Share |