Winne Top Notch en Patta verenigen artiesten en vieren de liefde op So Lobi 2

Winne is voor velen een inspiratiebron, binnen de muziekwereld en ver daarbuiten. Dat hij ook zeer maatschappelijk betrokken is liet hij in 2009 al zien op de mixtape So So Lobi (alleen maar liefde), waarop hij met Patta en Top Notch en een unieke line-up aan artiesten de boodschap van liefde verspreidde. In 2020 is dat volgens hem harder nodig dan ooit. Vandaag verschijnt daarom het vervolg; So So Lobi 2. Top Notch zette een schrijverskamp op waar in totaal meer dan 30 artiesten in bijzondere combinaties werden samen gebracht. Winne en Yung Nnelg zijn te horen naast veteranen als Sticks, Adje en Akwasi, maar ook gevestigde namen zoals Jonna Fraser, Ray Fuego en Broederliefde en upcoming sterren S10, sor, ADF Samski en Zwangere Guy. Op het album strijden ze samen voor gelijkheid en vieren ze de kleurrijkheid van de hiphopscene, waarbij diversiteit en inclusiviteit centraal staan. Alle opbrengen van het project, inclusief de streams en merchandise van Patta, worden geschonken aan de goede doelen The Black Archives en Kick Out Zwarte Piet.

Luister 'So So Lobi 2' hier en pre-order de vinyl


"Tijdens de So So Lobi-sessions hebben we geprobeerd om van de studio een safe space te maken voor alle betrokken artiesten. Het voelde als een warme deken. Die deken willen we met dit album uitgooien over heel Nederland."
Winne

"Ik ben 11 jaar geleden geïnspireerd en gemotiveerd geraakt door So So Lobi. Dit album, SSL2, maakt voor mij de cirkel rond. De missie is om dezelfde inspiratie en positiviteit door te geven aan de volgende generatie(s). De combinatie van verschillende artiesten die vanuit hetzelfde vertrekpunt aan de slag zijn gegaan zorgt ervoor dat dit album qua inhoud at the right spot is. Men is open, doorbreekt taboes en laat zien how to unite. Dat is wat wij, de community, nu meer nodig hebben dan ooit."
– Solomon Kifle (A&R Manager Top Notch)

"Met So So Lobi willen we een moment creëren om te reflecteren op de cultuur waar we allemaal zoveel van houden... waar zijn we nu en waar gaan we naartoe? Ik heb genoten van het proces, van de creatie tot het nadenken over de hoognodige gesprekken die we moeten voeren als community, het is uniek en iets waar ik ontzettend trots op ben."
Gee (Patta)

Op So So Lobi 2 springen diverse rappers met elkaar op tracks, wat zorgt voor combinaties die net zo verrassend als natuurlijk aanvoelen. Dat was al te horen op de single 'Niet Voor De Views' en in de trending 101 Barz-sessie die daags vóór het album verscheen. In totaal werkten er meer dan 30 artiesten mee op het album. Ook is de Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia te horen. De producties worden verzorgd door Davey Donovan, BNNYHUNNA, Vynk, Chievva, Hayzee, Avenue, Rass King en Monsif.

In samenwerking met Patta wordt opnieuw een exclusief t-shirt uitgegeven. Het shirt is verkrijgbaar in een zwart of wit design, via de website van Patta.
Share |