Dutch Dance Quiz

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische Warehouse Elementenstraat in Amsterdam de Dutch Dance Quiz. De quiz, die kijkers vanuit hun eigen woonkamer kunnen spelen, neemt ons in drie afleveringen mee op een trip down memory lane door meer dan 30 jaar Nederlandse dance geschiedenis. Partyflock mocht alvast de eerste aflevering meespelen. Waarschuwing: Deze quiz brengt een echte knaldrang mee!

De quiz

Arne en Vivienne laten exclusieve fragmenten zien die een feest van herkenning zijn of je doen wensen dat je 10 tot 20 jaar eerder geboren was! In de eerste aflevering nemen ze de kijker mee van de gabbercultuur naar de oorsprong van de unieke trancesound, van Rotterdam als dance walhalla naar legendarische events en levende museumstukken. De panel, bestaande uit DJ Dano, Michel de Hey en Luuk van Dijk, vertelt anekdotes en heeft het soms zwaar met het antwoorden van een quizvraag.

Tip voor iedere dance liefhebber

2020 is een bizar jaar. Dit is het moment om stil te staan bij en een ode te brengen aan onze rijke dance cultuur. Ben je een danceliefhebber en ga je de komende 3 weken niet stappen? Dan is deze quiz een aanrader. De quizvragen zijn voor ieder niveau gemaakt. Af en toe komt er een pittige vraag langs die alleen de echte connaisseur kan beantwoorden. Geen zin om een quiz in te vullen? Geen probleem: De fragmenten en interviews zijn ook interessant om naar te kijken zonder mee te doen met de quiz. Ik wil je wel waarschuwen: De eerste aflevering gaf mij een energieboost en een enorme drang om mijn stapschoenen aan te trekken en los te gaan in de dichtstbijzijnde club!

Hoe kun je meespelen?

Kijk & speel mee op je laptop of tablet via dutchdancequiz.nl
Kijk op TV 538 en speel mee via dutchdancequiz.nl op je mobiele telefoon of tablet
Als deelnemer maak je kans op uniek Dutch Dance prijzenpakket.
Share |