Fieldlab Evenementen lanceert groot bezoekersonderzoek

Het Fieldlab Evenementen lanceert een groot bezoekersonderzoek om erachter te komen hoe bezoekers van evenementen denken over maatregelen waarover wordt nagedacht. Het onderzoek is opgesteld in samenwerking het Radboudumc.

Het onderzoek moet antwoord gaan geven op verschillende vragen. Onder andere op welke manier bezoekers willen bijdragen aan het mogelijk maken van evenementen in tijden van corona. Maar ook welke maatregelen ze wel en niet zien zitten en wanneer zij zich veilig voelen en welke stappen organisatoren kunnen zetten om die veiligheid te bieden.

Het onderzoek is opgesteld in samenwerking prof. dr. Andreas Voss van het Radboudumc. Voss is een Duits hoogleraar Infectiepreventie en zal de resultaten uit het onderzoek wetenschappelijk valideren. De enquête is opgesplitst in drie delen, zodat goed in kaart kan worden gebracht of er verschillen zijn tussen de verschillende typen evenementen.

Organisatoren worden opgeroepen om de voor hen toepasselijke vragenlijst naar hun bezoekers te sturen. Deze zijn hier te vinden.

Fieldlab Evenementen

Het Fieldlab is eind juli officieel van start gegaan en is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers en de overheid. Het hoofddoel is om de evenementenbranche naar het oude normaal te brengen.

Om dat te bereiken onderzoekt het Fieldlab hoe evenementen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. Op die manier wordt een nieuwe stap gezet naar een zo snel mogelijke terugkeer naar de volledige operatie van de evenementensector.
Share |