Murda en Ezhel brengen gezamenlijk album 'Made In Turkey' uit

Vorig jaar bleek de samenwerking tussen Murda, die voorheen enkel Nederlandstalige muziek uitbracht, en Ezhel, één van de grootste Turkse artiesten, een schot in de roos te zijn. Met hun hitsingle 'AYA' belandden ze direct op de eerste positie in de Turkse hitlijsten en klommen ze zelfs de wereldwijde charts in. Met de hits die volgden wist Murda vorig jaar zelfs de gehele top 3 te claimen in Turkije - wat geen enkele andere Nederlandse artiest ooit is gelukt.

Buiten Turkije sloeg hun muziek ook aan; in totaal zijn de eerder uitgebracht tracks van Murda en Ezhel al meer dan 150 miljoen keer gestreamd. De succesformule zit in de manier waarop ze moderne hiphop combineren met een experimentele Turkse sound. Met hun vriendschap hebben ze Turkse hiphop fundamenteel veranderd en wereldwijd op de kaart gezet.

Vandaag brengen ze hun langverwachte album 'Made In Turkey' uit, een verwijzing naar hun roots. Maandag verschijnt de videoclip van 'Duman'.

Luister 'Made In Turkey' https://murdaezhel.lnk.to/MadeInTurkeyAlbum]hier)

"Ik ben Ezhel dankbaar voor het vertrouwen in mijn vision, net zoals ik die van hem vertrouw. Hij heeft zijn podium selfless volledig opengesteld voor mij. Ik ben trots op deze samenwerking maar vooral op de broederschap die ontstaan is gedurende dit proces. Dankbaar voor alle blessings die mijn werk met zich meebrengt. Dankbaar voor mijn team en de mensen om mij heen. Elke dag besef ik hoe speciaal dit allemaal is".

Dankbaar voor alles ❤️"

- Murda

De Nederlands/Turkse artiest Murda wist de afgelopen 10 jaar in Nederland al succes te boeken met nummers als 'Shutdown' en 'Rompe', die beiden binnen een maand platina gingen. In 2019 startte Murda met een nieuw hoofdstuk door muziek in het Turks uit te brengen. Dit bleek meer dan een goeie beslissing bleek te zijn - Murda is succesvoller dan ooit. Zijn solo-album 'Doga' (2020) was een ongekend succes; hij bezette bijna de gehele single top 10 van Turkije. Het leverde hem ook een optreden op bij De Wereld Draait Door en de finale van The Voice in Turkije met 30 miljoen kijkers.

Op het artwork van 'Made In Turkey' is een traditioneel Turks tapijt te zien, wat handgemaakt is door de Turkse kunstenaar Mr. Besk.Share |