Toch live muziek in Valkenbergpark

Door het coronavirus leek het deze zomer even angstvallig stil te blijven in het Valkenbergpark in Breda. Grootschalige evenementen kunnen helaas niet doorgaan deze zomer, waardoor ook het gratis toegankelijke festival Breda Barst is komen te vervallen. De versoepelingen van de afgelopen periode bieden gelukkig wel weer ruimte voor livemuziek en dus hebben het T-Huis en Breda Barst de handen ineengeslagen. Vanaf dinsdag 28 juli tot en met dinsdag 1 september treden er wekelijks artiesten bij het T-Huis in het Valkenbergpark op onder de noemer T-Huis Barst | De Anderhalve Meter Sessies.

Normaal gesproken is er op dinsdagavond altijd livemuziek in het Valkenbergpark en Joris Zomerdijk en Ivo Scheffer, die onlangs het T-Huis hebben overgenomen, willen daar dit jaar alsnog voor zorgen. Omdat ook Breda Barst onlosmakelijk met het park verbonden is, namen zij direct contact op met hun plan. "Een samenwerking lag voor ons voor de hand, we zijn dan ook erg blij dat we samen met hen de allereerste sit-down-concerten in het Valkenbergpark kunnen organiseren.", aldus Joris.
Ook de organisatie van Breda Barst kijkt uit naar deze samenwerking. "We hebben altijd een goede band met het T-Huis gehad, dat willen we natuurlijk graag voortzetten. Nu ons festival niet door kan gaan, vinden we het extra leuk om alsnog op deze manier iets te kunnen organiseren voor de stad.", licht voorzitter Jurgen Blommaert toe.

Om de muziekscene in Breda te ondersteunen wordt er uitsluitend gewerkt met lokaal talent. Ludo Xander is de eerste act die op zal treden tijdens T-Huis Barst | De Anderhalve Meter Sessies op dinsdag 28 juli. Ludo Xander is een collab van Xander van Dijck en Ludo Tuininga, twee muzikale duizendpoten die eerder al de leiding over een succesvolle jamsessie in het T-Huis namen.
Het optreden vindt plaats op het veld voor het T-Huis. Daar is voldoende ruimte voor het publiek om de RIVM-richtlijnen te volgen en voldoende afstand te houden. Het T-Huis voorziet in zitplaatsen, maar bezoekers kunnen ook een eigen kleedje of stoel meenemen. De toegang is uiteraard gratis.

T-Huis Barst | De Anderhalve Meter Sessies vindt iedere week op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur plaats. Na afloop kunnen bezoekers en artiesten doorjammen bij het T-Huis. Bezoekers kunnen hiervoor hun eigen instrument meenemen of er een lenen.
Share |