Wereldrecord verbroken van de langste DJ-marathon in de hardere stijlen

Na twee verbroken wereldrecords binnen alle dance genres, hebben 203 Nederlandse DJ's uit de hardere stijlen een nieuw wereldrecord behaald: 7 dagen, 24 uur per dag non-stop zijn er constant hardere stijlen gedraaid. De organisatoren hebben dus hun eigen wereldrecord verbroken. In 3 weken tijd zijn er 4 wereldrecords verbroken, wat een unicum is binnen de muziekindustrie. De organisatie laat samen met de Nederlandse DJ's zien dat Nederland het DJ land van de wereld is. De hardere stijlen zijn in Nederland een van de populairste dance-stromingen welke miljoenen mensen bereikt op evenementen.

Onlangs hebben Amrish Raghosing en Anthony Donner de langste DJ-marathon van de wereld georganiseerd; daarbij hebben 201 Nederlandse DJ's 10 dagen non-stop gedraaid. Hiermee zijn er twee wereldrecords verbroken; de langste DJ-marathon van 240 uur en met een maximaal aantal van 201 DJ's die mee deden. Ze hadden de smaak te pakken daarom hebben ze de langste DJ-marathon in de hardere stijlen vorige week gelanceerd.

Dancemuziek brengt mensen bij elkaar, juist nu in tijden van corona. En dat familiegevoel is zeker te merken in de harddance scene. In deze uitdagende tijd waarin veel DJ's geen boekingen en dus (bijna) geen inkomen hebben door het Coronavirus, is dit hét moment om samen impact te maken. Landelijk en wereldwijd zijn helaas alle festivals en evenementen geannuleerd, waardoor zowel artiesten, organisatoren en alle betrokken partijen het zwaar hebben. De organisatoren van deze wereldrecordpogingen willen in deze donkere dagen een positief geluid geven door een grote groep DJ's bij elkaar te brengen, en ze zijn erin geslaagd om met 203 DJ's 7 dagen lang onafgebroken muziek te laten draaien, hiermee hebben zij voor de vierde keer een wereldrecord behaald. De organisatoren willen laten zien dat DJ's een eenheid kunnen vormen en samen groot verschil kunnen maken door samenhorigheid uit te stralen, hetgeen waarom deze harddance scene bekend staat. De DJ's die mee hebben gedaan hebben gedraaid, draaien in het hardere genre, van melodieuze en euforische hardstyle, freestyle, hardcore tot en met uptempo.

De initiatiefnemers van de wereldrecords zijn Amrish Raghosing, DJ onder de naam Dutch Hustlaz en eigenaar van DJ School Alphen, en Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL, welke als dance-expert gezien word. Daarnaast heeft Donner het grootste en meest omvangrijke DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: Dutch DJs; waarvoor hij 300 Nederlandse DJ's en dance-industry professionals heeft geïnterviewd en gefotografeerd.

Vorige week donderdag 14 mei, 20.00 uur, werd het startsein gegeven van de DJ-marathon in de hardere stijlen. 7 dagen later op donderdag 21 mei om 20.00 uur is de DJ-marathon geëindigd. Elk uur heeft er een andere Nederlandse DJ gedraaid; zowel bekende top DJ's als jong talent hebben een podium gekregen tijdens deze marathon.

DJ's die aan de DJ-marathon in de hardere stijlen mee hebben gedaan zijn onder andere: Digital Punk, Crypsis, Chain Reaction, The Darkraver, Dr. Rude, Ruthless, Outsiders, Hardstyle Pianist, Re-Style, Freestyle Maniacs, Pavo, The Pitcher, Luna, Deepack, Deetox, Geck-O, Sub Sonik, Bass Modulators, Jason Payne, Malua, Trilok, Bass-D, Ruffian, Furyan, Killshot, Serra, Retaliation, en nog vele andere bekende en opkomende artiesten.

Het evenement werd geregistreerd door filmcamera's en live uitgezonden via djmarathonlive.­nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen. De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening zijn strikt nageleefd gedurende het hele evenement.
Share |