VICE Benelux en Club geven DJ's hun stage terug met de 'Isolation Rave'

VICE Benelux en Club hebben vorige week een virtuele club gelanceerd. Het doel van de 'Isolation Rave' is om DJ's en professionals uit de muziekindustrie te steunen - en mensen thuis op een veilige manier met elkaar kunnen genieten van hun favoriete DJ's ten tijde van de COVID-19 crisis.

Momenteel wordt de Nederlandse muziekindustrie hard getroffen door het Coronavirus. Evenementen worden afgelast en de clubs zijn dicht, met als gevolg dat DJ's en professionals uit de industrie thuis zitten zonder werk. Om er voor te zorgen dat mensen kunnen blijven dansen en de muziekindustrie niet geheel stil komt te liggen, organiseren VICE Benelux en Club, elke vrijdag t/m 6 april, een virtuele rave.

Mensen kunnen de komende vrijdagen, tussen 14.00 en 04.00, vanuit hun huis live deelnemen aan virtuele raves die gestreamd worden vanuit Club in Amsterdam. Verschillende lokale DJ's als LVTL, Butterslut, Abstractive Mind zullen achter de draaitafels plaatsnemen. Niet alleen krijgen DJ's zo hun stage terug, ook kunnen zij financieel gesteund worden. Door, via een QR code, een digitaal biertje of virtuele shots te kopen steunen deelnemers namelijk direct de DJ's en de industrie.

Bas Jacob, Event & Partnership Manager bij VICE Benelux, zegt: "VICE is hier voor alle jonge mensen, in goed en in slechte tijden. We vinden het belangrijk dat deze doelgroep zich in bijzondere tijden toch op een veilige manier (volgens de richtlijnen van het RIVM), toch met elkaar kunnen feesten. Niet alleen nu, maar ook wanneer clubs op een gegeven moment weer open gaan. Daarom willen we middels dit initiatief de muziekindustrie steunen door mensen te vragen een donatie te doen door virtuele drankjes te bestellen."

"Uiteindelijk willen wij dit doen om creatieve content te bemoedigen en om de leegte van verveling tijdens isolatie te vullen. Ons plan is om een nieuw soort virtueel platform te bouwen. Uiteindelijk zou dit een hele interessante manier kunnen zijn om uit te breiden met content, met corona of zonder. Voor houseparty's met vrienden of gewoon met je kat, maar ook interessant entertainment dat de grotere kanalen zoals Netflix of televisie nog niet kan bereiken." - Club

Klaar om te raven? Via deze pagina kun je samen met 999 anderen deelnemen: http://www.clubinthe.cloud/

Voor onze tweede editie is de line up:

Line-up
LVTL
Jasper Wolff
IGNOTA
Chris Floris
Butterslut
Sicco Bosscher B2B Dave Miller
Abstractive Mind

Voor meer informatie kan je naar het Facebook evenement gaan of de Instagram pagina.
Share |