Armin van Buuren scoort Edison pop 2020 award voor zevende artiestenalbum

Armin van Buuren heeft samen met studiopartner Benno de Goeij gisteravond voor de tweede keer in zijn carrière een Edison Pop-award in ontvangst mogen nemen. De Nederlandse dj en producer, die vijf maal werd uitgeroepen tot beste dj ter wereld, kwam dit jaar in strijd met Tiësto en Martin Garrix als winnaar uit de bus en legde beslag op een Edison in de categorie Dance, toegekend aan zijn zevende artiestenalbum: 'Balance'.

Armin van Buuren: "Ik vind het ontzettend bijzonder dat mijn album 'Balance' met een Edison is bekroond. Ik denk dat Benno en ik muzikaal in de afgelopen jaren enorme stappen hebben gemaakt, en het winnen van deze prijs voelt daarom extra speciaal. Het is een enorme eer!"

Voor Armin van Buuren, die door de jaren heen veelvuldig werd genomineerd voor een Edison, is dit de tweede keer dat hij met een Edison aan de haal gaat. In 2006 won hij ook al een Edison in de categorie Dance, destijds voor 'Shivers'. Dit jaar was hij ook genomineerd in de categorie Song voor zijn samenwerking met Marco Borsato en Davina Michelle, 'Hoe Het Danst'.
Share |