Housequake Festival deze zomer opnieuw op Thuishaven na uitverkochte editie in 2019

Housequake Festival keerde vorig jaar mei terug op het festivalterrein Thuishaven, na een afwezigheid van maar liefst zes jaar. En met veel succes, het festival was namelijk binnen no-time uitverkocht. Bezoekers waren laaiend enthousiast, tot 's avonds laat stonden alle stages ramvol. Op zaterdag 9 mei 2020 wordt dit nog even dunnetjes overgedaan. Deze keer pakken de grondleggers van Housequake, Roog en Erick E, weer groots uit.

Zo geven de house-legendes Roog en Erick E weer een back-to-back set weg op de mainstage. Acht uur lang kunnen bezoekers dansen op de bekende zomerse house klanken van Housequake. Het Duitse house duo Tiefschwarz staat al meer dan twintig jaar achter de draaitafels. Met hun liefde voor deep house, waar de naam Tiefschwarz (diepzwart) dan ook naar verwijst, gaan zij samen met artiesten als Dimitri, Remy Unger , Alexander Koning en Dennis Quin de loods op zijn kop zetten. In het Thuishaven café staan onder andere Dave Leatherman en Patrice van den Berg. Bezoekers worden verder verrast met verschillende acts.

Fanbase
In 2003 resulteerde een spontane back-to-back set van Roog en Erick E op een strandfeest al snel tot een grote fanbase, waarop Housequake ontstond. Juist de verschillen tussen beide dj's (Erick E is van elektronische house terwijl Roog van de vocalen en percussie is) zorgen voor een gouden combinatie. Tijdens een heuse battle daagt het dj-duo elkaar uit tracks te overstijgen en hun set zo naar een hoger niveau te tillen. Het Housequake-geluid veroverde onder andere Sensation, Extrema Outdoor, Mysteryland en Dance Valley. De heren draaien samen met Housequake nog steeds op feesten over het hele land.

Thuishaven
Het festivalterrein Thuishaven bevindt zich in Amsterdam West aan de A10. Het is gemakkelijk te bereiken via zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren is gratis in het weekend.

Line-Up
MainErick EROOGTESSMC: Gee MC: RogaLoodsAlexander KoningDennis QuinDimitriLars JohanssonPaul Sparkes Remy UngerTiefschwarz CaféBruce NolanDave LeathermanDisco DandiesPatrice van den Berg
Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Share |