RGB Café komt naar Tilburg_ binnenstad krijgt iedere donderdag, vrijdag en zaterdag silent disco

Tilburg krijgt dit najaar ieder weekend zijn eigen silent disco op de korte heuvel. Na de succesvolle start van RGB Café in Eindhoven komt de grootste silent disco van Brabant nu naar de Tilburgse binnenstad. Het gebeurt al snel: al op 19 oktober is de gehele eerste verdieping van Café Philip iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de nieuwe vaste standplaats voor de silent disco van RGB Café. Entree is gratis.

In Eindhoven staat het 'stille' RGB Café ieder weekend vol met feestende, ravende en zingende bezoekers. Al vanaf juni kan het Eindhovense publiek ieder weekend inschakelen op zijn of haar favoriete kanaal bij RGB Café.

RGB-eigenaar René Bakkerus: "In Eindhoven is het vanaf de eerste avond een gekkenhuis, echt een topsfeer! Om 11 uur 's-avonds staat iedereen al met Queen mee te zingen, dat maak je in een andere kroeg niet zo snel mee. De sfeer is anders dan in andere feestcafés, maar altijd supergezellig!"

Heel Nederland
Voor Tilburgers die niet vies zijn van een feestje zal RGB Café geen onbekende zijn. Festivalbezoekers hebben in de afgelopen jaren al kennis kunnen maken met RGB op grote festivals zoals Paaspop, Solar Weekend, We Are Electric, Duikboot en Jungle Festival. Afgelopen zomer was het de Eindhovense partij die hoofdtelefoons leverde voor de 'Grootste Silent Disco van Tilburg' tijdens Desperados Road Show in de Spoorzone.

"We zijn met RGB al drie jaar aan de weg aan het timmeren. We leveren aan grote festivals, organiseren eigen events en we hopen dat er in de toekomst een RGB Silent Disco Festival bij komt." De silent disco deed al twintig steden in Nederland, België en Duitsland aan.

Drie dj's tegelijkertijd
Hoe het werkt: tijdens openingsuren krijgen alle bezoekers van RGB Café een draadloze hoofdtelefoon bij binnenkomst. Op zo'n hoofdtelefoon kunnen bezoekers zelf schakelen tussen drie kanalen: kanaal rood, kanaal groen en kanaal blauw.

Op ieder kanaal staat een andere dj te draaien. Zo kan het gebeuren dat er op kanaal rood hip-hop wordt gedraaid, terwijl de hits van Guus Meeuwis elkaar opvolgen op kanaal groen en kanaal blauw juist lekker gaat op de disco van Abba. Welke dj's naar Café Philip komen om te draaien bij RGB Café wordt later bekend gemaakt.

"Verder willen we regelmatig wat nieuws proberen. Misschien komen we wel een keer met RGB fitness of een karaoke-kanaal. Dat doen we in Eindhoven ook. We willen in ieder geval telkens blijven vernieuwen - je avond een beetje meer kleur geven!"

Pop-up
Voor RGB is de locatie in Tilburg, net zoals RGB Café in Eindhoven, een pop-up locatie. "We gaan voor drie maanden lang RGB Café bij Philip. Als het goed bevalt, dan kijken we na die drie maanden of we langer kunnen blijven."

Op zaterdag 19 oktober trapt RGB Café af op de eerste verdieping bij Café Philip. Café Philip is vanaf 22:00 geopend, entree is gratis. RGB Café trapt af om 00:00. Daarna is RGB Café er iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 00:00 en 04:00 op de eerste verdieping van Café Philip.

Let op: er zijn maximaal 450 hoofdtelefoons beschikbaar, dus wees op tijd.
Share |