Appelsap 2019 gaat Thunder

Gisteren vond de achttiende editie van Appelsap plaats in het Flevopark in Amsterdam. Op het festival traden grote en vooruitstrevende (inter)nationale artiesten op als Lil Kleine & Friends, Maleek Berry , Octavian zijn Essie Gang , Idaly, RIMON, Tommy Wright III en Funkineven en werd het festival op legendarische wijze afgesloten met een eenmalige show van The Opposites.

Ondanks de aangekondigde zware wind was het het vooral de zon die zich liet gelden in het Flevopark. In de groene omgeving verwelkomde Appelsap ook dit jaar weer een mooi palet aan bezoekers, van jong tot oud en uit alle windstreken. Zij konden naast drie podia met muziek - variërend van Hiphop en R&B tot House en Afro - genieten van een uitgebreide randprogrammering, kinderactiviteiten en een diverse samenstelling aan eten en drinken.

Het hoofdpodium van Appelsap werd afgetrapt door de grote doorbraak van dit jaar: Snelle. Vervolgens waren het onder andere Ares, Poke, IDALY, Tiffany Calver en Maleek Berry die de dag voor hun rekening namen. Amsterdams eigen Lil Kleine luidde samen met friends Yxng Bane, IDALY, Chivv en Hef de avond in, die de absolute headliner The Opposites - na jaren van stilte - op legendarische wijze afsloot.

Aan de andere kant van het terrein trok ook het PATTA Soundsystem podium veel mensen met o.a. optredens van Engelse toptalenten als BenjiFlow en Flohio, de Nederlandse rijzende ster RIMON en levende legende Tommy Wright III uit de Verenigde Staten. DJ-sets waren er onder meer van Braziliaanse baile funk pionier DJ Sandrinho, de Engelse Funkineven en Amsterdams eigen Mairo Nawaz en Vic Crezée.

Massaal werd er gedanst bij het nieuwe AFROLOSJES podium waar de zon werd aangemoedigd door de warme klanken die een breed scala aan DJ's voor hun rekening namen. Daarnaast werd er in de R&B Karaoke-bar volop gezongen en konden de bezoekers live de opnames van de podcast-serie CONVO bijwonen.

Appelsap 2019

10 Augustus - Flevopark, Amsterdam

Appelsap is de jaarlijkse summer jam van Amsterdam waar hedendaagse hiphop en elektronische muziek wordt gevierd. Appelsap staat bekend om het samenbrengen van een kleurrijk palet aan bezoekers en presenteert al negentien jaar de juwelen uit de binnen- en buitenlandse scene van nu en morgen.
Share |