Appelsap presenteert campagnefilm met Lil Kleine en voegt nieuwe namen toe

Welkom in Amsterdam, welkom op Appelsap. Een viering van de plek en voedingsbodem waarop een hele cultuur kan bloeien. Een cultuur die inmiddels geworteld is en groter is dan haar eigen dromen. Vandaag presenteert Appelsap haar nieuwe campagnefilm met een hoofdrol voor Lil Kleine in de Nederlandstalige versie (en RIMON in de Engelstalige versie), de rapper die op 10 augustus op het festival een exclusieve show met vrienden komt doen.

Vóór zijn grote doorbraak maakte Lil Kleine in 2012 zijn live debuut op Appelsap, het festival waar hij als kleine jongen ook als bezoeker al met grote regelmaat te vinden was. Nu - vele platina platen en Spotify streams later - keert hij terug naar zijn thuisbasis voor een speciaal Appelsap optreden. Samen met een aantal te onthullen friends speelt de Amsterdamse superster op Appelsap de show die hij nergens anders zou kunnen doen. Een flamboyante show van een flamboyante showman.

Wie ook starpower bezit is Latifah. Eén van de hardste en meest succesvolle Nederlandse rappers. Na haar 'On My Way' album werkt ze aan een nieuwe release waar ze Appelsap op trakteert. Met een jaar vol (internationale) hits en een onmiskenbare live-reputatie kan het niet anders dan dat Poke ook dit jaar een stage op Appelsap kapot speelt. Daarnaast vliegt Tiffany Calver over vanuit de UK. Als DJ en presentator van de wekelijkse Hip Hop-show van BBC Radio 1 weet zij what's up. Eerder dit jaar speelde ze al in Amsterdam als openings-DJ tijdens Drake zijn Europese tour, deze zomer staat ze op Appelsap.

Ook het iconische Patta host dit jaar weer hun Patta Soundsystem stage waarop muzikale diversiteit wordt gevierd. Zo doet UK fenomeen Funkineven een back to back DJ-set met de Amsterdamse Mairo Nawaz en speelt het soulvolle Children of Zeus hun eerste festivalshow in Nederland. De Braziliaanse DJ Sandrinho speelt échte baile funk en Vic Crezée draait back to back met ORDER Mothership.

Appelsap vindt plaats op 10 augustus in het Flevopark in Amsterdam. Naast de podia met muziekprogrammering zijn er dit jaar kinderactiviteiten, randprogrammering en is er een diverse samenstelling aan eten en drinken. De laatste ronde tickets zijn vanaf nu in de verkoop en kosten €43,50 exclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar via appelsap.­net
Share |