Hed Kandi 20th Anniversary

Op zaterdag 25 mei viert 's werelds meest iconische dance brand Hedkandi haar 20-jarig jubileum in de WesterUnie Amsterdam!

Wie heeft er geen Hedkandi CD in de kast staan? In de tijd vòòr Spotify, Mixcloud, iTunes en Soundcloud waren het de Hedkandi albums die op repeat stonden in iedere bar, kroeg, winkel of bij de kapper. Populaire albums als Beach House, Disco Kandi en Nu Cool waren de standaard. De tracks op de compilaties waren verfrissend & nieuw en uiteraard nog niet online te vinden. Het unieke artwork, opvallende Kandi dames op de albumhoes (ontworpen door Jason Brooks), viel op en hierdoor onderscheidde Hedkandi zich van andere labels.

Hedkandi begon in 1999 als een radiostation op Jazz FM en werd al snel een fenomeen in de dance scene. Voortbouwend op de populariteit van de radioshow, begon Hedkandi met het uitbrengen van muziek onder haar eigen label. In totaal meer dan 200 compilaties, waarbij 16 Top 10 singles en 7 Top 5 albums werden behaald. Helden als Jamiroquai, Miguel Migs, Joey Negro, Grant Nelson, Shapeshifters, Freemasons, Sandy Rivera en 'Little' Louie Vega waren regelmatig te vinden op de iconische albums. Het duurde niet lang voordat clubbezoekers massaal naar Hedkandi-evenementen over de hele wereld kwamen. Residenties waren verspreid in de mooiste clubs over Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Je kon zelfs met FlyKandi in een heus Kandi vliegtuig stappen richting je favoriete Hedkandi feestje op Ibiza.

Na 20 jaar is Hedkandi still going strong! De 20th Anniversary Tour wordt groots aangepakt met evenementen over heel Europa. O.a. een wekelijkse residency bij O Beach Ibiza, meerdere edities in de U.K. en uiteraard Amsterdam!

Zaterdag 25 mei is het tijd voor de WesterUnie: een feest met een knipoog naar alle mooie momenten van de afgelopen 20 jaar. Het wordt een avond vol spektakel: Special Effects, Kandi danseressen + unieke artiesten als StoneBridge, Hardsoul, Candy Dulfer, Mia More en Mike van Loon passeren de revue. Dit mooie avondje wil je uiteraard niet missen!

Kaartjes zijn verkrijgbaar via: hedkandi.­nl
Share |