Pinkpop vanaf 2020 niet meer in Pinksterweekend

Vanaf volgend jaar zal Pinkpop niet meer worden georganiseerd in het Pinksterweekend. Volgens festivaldirecteur Jan Smeets valt Pinksteren de komende jaren te vroeg om een goed programma neer te zetten.

Smeets liet dit weten in gesprek met L1mburg Centraal. De aanpassing geldt voor de tien edities vanaf 2020. In 2020 valt Pinksteren op 31 mei, het jaar daarop 23 mei. Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag met een jubileumeditie. Dit zal meteen de laatste editie zijn die voorlopig in een Pinksterweekend valt: op 7, 8 en 9 juni.

Tijdens deze editie zullen onder andere Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra acte de presence geven. Daarnaast zegt Smeets nog in gesprek te zijn met Rowwen Hèze en Golden Earring. Golden Earring was ook te zien op de eerste editie van Pinkpop in 1970. Voor Fleetwood Mac is het de tweede performance op Pinkpop. De band trad eerder op tijdens Pinkpop in 1971 en zal dit jaar de jubileumeditie afsluiten.

De rest van de line-up wordt traditiegetrouw onthuld tijdens de perspresentatie in Paradiso. Deze is gepland op 13 maart. De kaartverkoop start drie dagen later, op 16 maart. Prijzen zijn nog niet bekend.Bron: Entertainment Business
Share |