Doornroosje komt met Donuts Festival

Festivalterrein NYMA zal op 15 juni 2019 volledig in het teken staan van urban muziek. Op 15 juni 2019 zal hier de eerste editie van het Donuts Festival gehouden worden. Het event wordt georganiseerd door poppodium Doornroosje.

Donuts Festival is een nieuwe toevoeging aan het portfolio van Doornroosje. Het poppodium organiseert onder andere Oranjepop, Het Nest Festival en het Valkhof Festival. De line-up is nog niet bekend, wel de omvang. Zo zullen er vier podia zijn met een mix van zowel live-muzikanten als dj's. De eerste namen zullen in februari 2019 bekend worden gemaakt.

"Donuts Festival zal het eerste grote urban festival worden in Oost-Nederland", aldus Jonathan Brand, programmeur bij Doornroosje in De Gelderlander

Het is bovendien het eerste event voor het nieuwe evenemententerrein aan de Waal, dat op dit moment wordt aangelegd. "In de Randstad bestaan al veel urban festivals, maar hier is er nog geen enkele. De vraag is dan ook groot en voor eens prikkel om dit evenement te starten."

De naam Donuts is een verwijzing naar het gelijknamige album van J Dilla. Brand noemt het in de krant 'de beste hiphopproducer ooit'. "Een monumentaal album. Ik verwacht niet dat iedereen de verwijzing snapt, maar ik denk wel dat de echte hiphopheads met een glimlach naar de naam zullen kijken."Bron: Entertainment Business
Share |