Full Crate laat twee nieuwe tracks en waanzinnige vocalisten zien in prachtige livesessie

Afgelopen week dropte Full Crate zijn single 'A Storm On A Summers Day' met de in Nederland wonende Sudanese zangeres Gaidaa. In combinatie met een nog te lanceren nieuwe track, die hij opnam met de Britse Luke Burr, laat de muzikale duizendpoot de wereld zijn nieuwe muziek zien. Voor de 'Red Bull Music ? Uncut'-videoserie smolt Full Crate de tracks samen tot een speciale en inspirerende livesessie. Het resultaat? Indrukwekkende vocalen, good vibes en 8 minuten muzikaal genot. Bekijk de video.Full Crate over beide tracks: "Deze records zijn het resultaat van veel zelfreflectie en zelfgroei. Dit is de eerste keer dat ik mijn ware gevoelens pak en deze in liedjes en visuals verwerk. Het is de eerste keer dat ik het grootste deel van de tracks zelf heb geschreven en mijn verhaal openlijk vertaal naar de wereld. Het maakt me extra trots dat zo veel van het proces van mijn hand is, van het maken van de nummers tot het schrijven van de scripts voor de video en het regisseren ervan."

Voor beide tracks werkte de Nederlandse artiest samen met twee ongelofelijk getalenteerde vocalisten. "Beide nummers zijn zo persoonlijk voor zowel mij als voor Gaidaa en Luke. Zij vertaalden mijn gevoelens echt perfect met hun uitvoering en zang. Ze klinken compleet anders, maar passen nog steeds bij elkaar. Ik heb geluk gehad en het universum verbond me met Gaidaa en Luke en ik ben hen hiervoor enorm dankbaar" aldus Full Crate over de Nederlandse zangeres en Britse zanger. De muzikanten die het team in deze sessie compleet maken, bestaan uit Alexander Klement op de toetsen, BangBang Sharona op de drums en A?cha Gill, Kaydee, Sa?da en Ella Alexander als backing vocals.

Bij de 'Red Bull Music ? Uncut'-videoserie werken artiesten in de studio aan een speciale, vernieuwende liveversie van een track, die ze vervolgens in ??n take opnemen. Tijdens dit proces worden nieuwe dingen in een track onthult en wordt de manier waarop de artiesten het nummer benaderen in beeld gebracht.

"Het was een geweldige en mooie uitdaging om deze twee nummers live op te nemen in de Red Bull Music Studio in Amsterdam. De eerste in zijn soort (vanwege het combineren van 2 nummers), als ik me niet vergis. Ik ben dolgelukkig om mijn nieuwe muziek met de wereld te delen en enthousiast omdat deze 'Uncut' video mijn eerste solo-uitvoering zal worden, zingend en spelend met een band."

Full Crate
Full Crate is een multi-getalenteerde Nederlandse artiest die zichzelf onderscheidt door moeiteloos muziek te produceren en te spelen in een range van Electronic R&B, Hip Hop, Pop tot Soul. De relatie tussen Full Crate en Red Bull Music gaat terug naar 2011, toen nodigde ze hem uit deel te nemen aan de prestigieuze Red Bull Music Academy in Madrid. Met meerdere releases achter zijn naam lanceert hij nu nieuwe muziek, waarbij hij ook ruimte geeft aan waanzinnig talent, met onder andere de featurings op deze Uncut-videosessie.
Share |