Break The Silence Disco op Festival Mundial 2018

''Vrijheid betekent voor mij de mogelijkheid om dingen op je eigen manier te doen. En om te kunnen zijn wie je bent."

Dit jaar staat het Rode Kruis met een silent disco op Festival Mundial, genaamd 'Break The Silence'. Doormiddel van de silent disco is het de bedoeling mensen bewust te maken van de situatie van kwetsbare groepen in de samenleving. Festival Mundial helpt graag mee in deze ontwikkeling van kwetsbare groepen.

In de silent disco van dit jaar delen 5 jongeren zonder verblijfsvergunning hun levensverhaal en favoriete muziek met onze festivalbezoekers. Deze 5 jongeren zijn Peter (Gambia), Izzy (Sierra Leone), Lena (Nigeria), Hussein (Syri?) en Zenaye (Ethiopi?). Zij vertellen over hun land van herkomst, waarom ze naar Nederland zijn gevlucht, hoe hun verbijf er hier uit ziet, de verschillen tussen Nederland en hun land van herkomst en wat vrijheid voor hen betekent. Ondanks de moeilijke situatie waar ze momenteel in zitten, stralen de verhalen vooral heel veel kracht uit. De jongeren vertellen over hun ambitie en dromen voor de toekomst.

Het Rode Kruis wil doormiddel van de silent disco laten zien dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met 'Break The Silence' komen festivalbezoekers op een luchtige manier in contact met een serieus onderwerp. In de stand liggen verschillende zitzakken zodat bezoekers de gelegenheid krijgen om rustig naar alle verhalen te luisteren, ook is er een grote 'kwijtwand' waar je na afloop je boodschap kan achterlaten.
Dit initiatief komt erg goed overheen met het imago van Festival Mundial, namelijk het wereldse waar van alles over terug te zien is in Festival Mundial 2018! Wij zijn dan ook erg blij met dit initiatief van Het Rode Kruis en dat we dit met de festivalgangers kunnen delen.
Share |