Uitverkocht 7th Sunday Festival verrast 40.000 bezoekers

Op eerste Pinksterdag streek 7th Sunday Festival, de 'parel van de Brabantse festivals', voor de tiende keer neer op het festivalterrein in Erp. Een editie waar alles klopte. Het weer, de artiesten, de vele veranderingen aan het terrein, het uitzinnige publiek en een livestream primeur, waarbij mensen die niet bij het uitverkochte spektakel konden zijn, heel de dag mee konden genieten via SLAM!

The Colorful Seven
Het thema 'The Colorful Seven', kwam perfect tot uiting in de gigantisch 29 meter hoge kleurrijke mainstage. Voor het eerst waren de bezoekers echt onderdeel van het pronkstuk, doordat de zijflanken naar voren kwamen en hierdoor een arena gecre?erd werd. Grote namen als Ingrosso, Steve Aoki, Showtek en Sam Feldt zorgden samen met de enorme lichtshow, entertainment en vuurwerkeffecten, voor een spektakel. De ontdekkingsreis over het terrein was dit jaar groter dan ooit met de vernieuwde 'Playground', waar bezoekers levensgroot konden beerpongen, 360? twister konden spleen, stoelendans in het donker konden doen en veel meer.

Vernieuwd terrein
De SLAM! Stage op de iconische berg aan de rand van het festivalterrein heeft een nieuwe bestemming gekregen. Deze populaire area met artiesten als Jonna Fraser & Band, LNY TNZ en Kraantje Pappie is de laatste jaren alleen maar gegroeid en was toe aan meer ruimte. Een beslissing die absoluut goed heeft uitgepakt. Met het verdwijnen van de SLAM! Stage, was er ruimte voor een volledig nieuwe area: The High. Een classic area, met optredens van onder andere Dr. Lektroluv, Sander Kleinenberg en Benny Rodrigues. Deze dansbare house area, met een mix van kwalitatieve muziek van toen en nu met een vleugje nostalgie, was een gigantisch succes.

Livestream SLAM!
Voor het eerst was het mogelijk om vanaf thuis mee te genieten van 7th Sunday Festival. De afgelopen jaren deed vaste media partner SLAM! steevast live verslag op de radio, maar het was tijd voor meer. En of dat lukte! De samenwerking werd een nieuw leven ingeblazen en dit jaar werd er een enorme stap voorwaarts gezet. De mainstage kon via een livestream op zowel Ziggo als SLAM! worden gevolgd. De livesets van de headliners zullen later via SLAM! op Youtube verschijnen.

16 uiteenlopende stages
Ook op andere stages werd gefeest tot laat in de avond met onder meer optredens van Joris Voorn, Jax Jones, Ben Sims en Gunz for Hire. Met het verpletterende aanbod aan muziekgenres, was er voor ieder wat wils. In de Revealed ging los met o.a. Julian Jordan en Kura. Technoliefhebbers konden genieten van dikke technosets in de Reboot en de Hard Nature was 'the place to be' voor iedereen die een voorkeur heeft voor hardere stijlen. Daarnaast waren er live optredens van onder andere Kenn?h, Baby Blue en Wolter Kroes.

Eerste Pinksterdag valt in 2019 op 9 juni en daarmee is de nieuwe datum van 7th Sunday Festival bekend.
Share |