Spetterde line up bevrijdingsfestival Drenthe

Bevrijdingsfestival Drenthe presenteert met trots een spetterende line up voor Bevrijdingsdag 2018. Op het affiche prijken fantastische namen als Jett Rebel, Lucas Hamming, Navarone, Mooi Wark, DJ Vato Gonzalez & MC Tjen en Praia del Sol. Ronnie Flex & Deuxperience komen als Ambassadeur van de Vrijheid naar de Baggelhuizerplas. Natuurlijk krijgen aanstormend talenten weer een podium, zo treden de winnaars van de Kunstbende en Freedom Dance contest op. Nieuw in 2018: Welcome to the playground @Baggelbeach, een plek met optredens en workshops speciaal voor jongeren. Het Bevrijdingsfestival begint om 12.00 uur. De offici?le opening wordt om 14.45 uur verricht door verzetsheld Andries Toebes. De complete line up en timetable is te vinden op bevrijdingsfestivaldrenthe.?nl.

Welcome to the playground @Baggelbeach
Bevrijdingsfestival Drenthe, de Rabobank, Gemeente Assen, Kunstbende en het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur slaan de handen ineen: het strand van de Baggelhuizerplas, Baggelbeach, wordt 'the playground' voor jongeren! Er zijn optredens door Kunstbende boegbeelden, toffe workshops en er zijn plekken om lekker te relaxen. Er komt een Digital Art Factory escaperoom, een silent disco, optredens van muzikanten en ander creatief talent van Kunstbende en er zijn diverse workshops.

Sena Performers Stage
Kunst & Cultuur Drenthe programmeert net als voorgaande jaren acts op de Sena Performers Stage en de Aviko Heroes Stage. De Sena Performers Stage wordt geopend door de Drentse band GG & the Cruisers, een band waarin oldschool blues de newschool blues ontmoet. Vele stijlen blues worden verweven tot een verrassend eigentijdse, maar ook vintage sound. Als afsluiter treedt De Leif de Leeuw Band aan. Gitarist Leif won al vanaf jonge leeftijd diverse muziekprijzen, zoals de Sena Young Talent Guitar Award en werd in 2016 uitgeroepen tot 'Beste Blues(rock) gitarist van de Benelux'. Maar de band laat zich niet beperken door muzikale grenzen, want de mannen spelen een mix van blues, funk, soul, roots, fusion, country en rock.

Drents talent
Op de Aviko Heroes Stage presenteren Kunst & Cultuur Drenthe en Popmixart de Drentse talenten van dit moment. Het publiek hoort hier naast alle Popsport deelnemers van 2018, ook winnaars van de Drentse Kunstbende. Insert Bandname is een piepjonge band uit de omgeving van Assen, die dankzij hun sterke eigen song als derde bij Kunstbende Drenthe eindigde. De 16-jarige Kim Sturre is een singer-songwriter uit Bovensmilde, volgens de jury schreef zij de beste song van alle Kunstbende deelnemers. Daarmee won ze niet alleen Kunstbende Drenthe, maar verdient ze ook een plekje in Popsport Drenthe en op het Bevrijdinfestival. Op de Showproducties Dance Stage slingeren RemQ en THYZR hun beats de lucht in. Zij wonnen de DJ contest Freedom Dance en verdiende daarmee een podiumplaats aan de Baggelhuizerplas.
Share |