Veiligheidsregels Amsterdam Dance Event gelden nu ook voor horeca

De mede voor Amsterdam Dance Event ingestelde nieuwe veiligheidsregels voor dance-evenementen gaan ook gelden voor clubs en horecagelegenheden die dancefeesten organiseren.

Met het Amsterdam Dance Event in het vooruitzicht stelde het Amsterdamse college vorige week nieuwe regels in. Bezoekers moeten worden gefouilleerd op wapens en drugs. En dat geldt ook voor vips en het personeel. Verder moet water gratis beschikbaar worden gesteld en moeten er twee gekwalificeerde personeelsleden rondlopen om onwel geraakte bezoekers te helpen.

Deze regels gaan ook gelden voor horecagelegenheden die dancefeesten organiseren. De horecabond reageert sceptisch op het besluit. "Vooral de kleine gelegenheden die eens in de week de stoelen aan de kant schuiven en een dj neerzetten gaan hier last van krijgen", zegt Pim Evers, bestuurder van de afdeling Amsterdam van Koninklijke Horeca Nederland in Het Parool. "Zij worden nu geconfronteerd met behoorlijk zware veiligheidseisen."

Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 22 oktober. Voor de 22ste editie van het grootste dancefestival ter wereld staat een recordaantal van 2500 artiesten geprogrammeerd.Bron: Entertainment Business
Share |