Inschrijving Vinylized 2017 van start

Wie produceert de beste dance track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een vinylrelease, het prijzenpakket bestaat ook uit onder andere studio-uren bij SAE Institute, een presentatie tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dancefair. Naast het prijzenpakket is Vinylized een uitgelezen kans om je track onder de aandacht te brengen van diverse kopstukken uit de industrie. De jury bestaat dit jaar uit onder andere Edwin Mulder (Topbillin'), Tom van Wijk (ID&T), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Iason Chronis (Mason) en Rogier van Twuijver (Modern Day Composers). Vinylized wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.

Hoe verloopt de contest?
Na de inschrijving selecteert de jury vijf finalisten. Deze vijf mixen en masteren hun track bij SAE Institute. Het resultaat wordt online gezet op vinylized.?net. Het publiek kan dan in september zijn stem uitbrengen. De stem van de jury en het publiek bepalen uiteindelijk wie deze editie wint. De winnaar wordt gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event 2017.

De winnaar krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label; Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event; Studio-uren m?t engineer bij SAE Institute; Amptec stelt voor de winnaar een RME Babyface Pro USB audio ter beschikking;Amptec stelt aan de overige finalisten een Native Instruments Maschine Jam controller ter beschikking;Revolve Music stelt aan de winnaar een Pro Design Package websiteontwerp en hosting ter beschikking;Revolve Music stelt aan de overige finalisten een Plus Desigh Package websiteontwerp en hosting ter beschikking;Aandacht voor de competitie in Interface magazine;Interview in DJ Mag; Promotiefoto's door Richard Tas Photography; Op maat gemaakte gehoorbeschermers van ACS Custom; Set op dutchbeatsradio.nl; Managementadvies en coaching door GRAP.
Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op vinylized.?net.

Hoe doe je mee?
Vul het inschrijfformulier in op vinylized.?net en upload je track, bio en promotiefoto. Inschrijven is mogelijk tot dinsdag 1 augustus 2017. Kijk voor meer informatie op de site.

Over Vinylized
De competitie wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door GRAP om veelbelovende Nederlandse dance producers de kans te geven hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie.

Over GRAP
GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van de GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.
Share |