Tomorrowland mag tot 2033 uitbreiden naar twee weekenden

Organisator ID&T heeft toestemming gekregen om Tomorrowland tot 2033 uit te breiden naar twee weekenden. De Antwerpse provincieraad heeft de nieuwe overeenkomst van het domein De Schorre voor Tomorrowland goedgekeurd.

Het contract is voorwaardelijk en opzegbaar. Elk jaar wordt er ge?valueerd en gekeken of de voorwaarden rond onder meer overlast, mobiliteit en veiligheid nageleefd worden. "Is dat niet het geval, dan kan het contract worden opgezegd met een opzegtermijn van ??n jaar", zegt burgemeester Jeroen Baert van de gemeente Boom in Het Laatste Nieuws. "Het is langs de andere kant ook niet zeker of de organisatie van Tomorrowland zelf wel tot 2033 in De Schorre wil blijven."

In december werd bekend dat de 2017-editie van Tomorrowland twee weekenden lang zou duren. ID&T zei het festival te willen verlengen naar twee weekenden om 'aan de enorme vraag naar tickets, van fans en van de buurt, tegemoet te komen'. De gemeenten Boom en Rumst, waar het festival wordt gehouden, had al toestemming voor een extra festivalweekend.

Tomorrowland vindt plaats op 21, 22 en 23 juli, plus het daaropvolgende weekend (28, 29 en 30 juli). De organisatie zegt verspreid over twee weekenden ongeveer 360.000 bezoekers te verwachten.Bron: Entertainment Business
Share |