Oliver Heldens maakt spectaculaire freedive voor schonere oceanen

Dj en producer Oliver Heldens zal tijdens Amsterdam Dance Event in oktober 2017 een spectaculaire freedive gaan maken in het kader van de campagne 'Mission Live Ocean'.

Heldens zal onder begeleiding van wereldrecordhoudster (130 m) Nanja van den Broek proberen op ??n ademteug zo diep mogelijk te duiken. Zijn doel is om tot minstens 30 meter te komen. Op zijn weg naar boven zal hij een onderwater-studio inzwemmen om vervolgens een dj-set te spelen op het event ;The Dance From The Deep'. De duik en zijn dj-set worden live gestreamd naar ??n van de venues van het Amsterdam Dance Event en kan door een wereldwijd publiek via een live internet-stream worden gevolgd.

Plastic soup
Heldens wil met zijn unieke freedive en het onderwater-optreden de aandacht vestigen op het enorme probleem van de plastic soup, de gigantische hoeveelheid plastic afval in de oceanen die de gezondheid van het zeeleven en uiteindelijk ook de mens, bedreigt. Wetenschappers schatten dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zit. Plastic valt uiteindelijk uiteen in kleine deeltjes, zogenaamde 'micro-plastics'. Zo ontstaat de plastic soup, die het meest bekend is van drijvende massa's plastic afval die in de oceanen bij elkaar komen. Heldens: 'Ik heb altijd wat met water gehad. En ik denk ook na over wat er met de wereld gebeurt. Ik ben erg geschrokken van de omvang van het plastic probleem. Daarom wil ik hiermee graag helpen mensen bewust te maken, te betrekken en zo bijdragen aan de oplossing."

Mission Live Ocean
De campagne 'Mission Live Ocean,' is een initiatief van de Mission Live Foundation in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en de Plastic Soup Foundation. Het gezamenlijk doel: meer aandacht en betrokkenheid genereren voor het plastic soup probleem. Naast aandacht en awareness bij een breed publiek, willen de initiatiefnemers ook mensen mobiliseren om zelf in actie te komen en geld inzamelen en zo bij te dragen aan de oplossing van het plastic probleem. De opbrengsten van deze campagne komen ten goede aan concrete projecten van het Wereld Natuur Fonds en de Plastic Soup Foundation die het plastic-probleem zichtbaar aanpakken.

In aanloop naar de freedive en het onderwater-evenement 'The Dance From the Deep,' zullen er in het kader van de campagne veel activiteiten plaatsvinden. Ook zal Heldens een speciale 'Oceans' dance track uitbrengen. Daarnaast ondersteunen collega-DJ's, verenigd in de DJ Ambassadors Circle van het project, en diverse organisaties en mediapartijen de campagne.

In training
Om de freedive succesvol te kunnen volbrengen, doorloopt Heldens al enige tijd een professioneel trainingsprogramma. Daarbij wordt hij intensief begeleid door Nanja van den Broek. Met 130 meter is zij wereldrecordhoudster freediven. "Het is fantastisch om te zien hoe Oliver de trainingen beleeft en zich helemaal inzet voor dit goede doel. Hij heeft duidelijk talent en ontwikkelt zich heel goed. En ik ben zeer benieuwd hoe diep hij in oktober zal komen," aldus Nanja van den Broek.
Share |