Houselegendes Quazar & dimitri in luxor live

Op zaterdag 28 januari gaat Luxor Live terug naar de begindagen van de Nederlandse house scene met de dansavond House Party. Een nacht ouderwets feesten op de allerlekkerste House Classics en de nodige smileys. Op de eerste editie draait DJ Dimitri en komt pionier Gert van Veen met zijn live project 25 Years of Quazar.

Afgelopen lente was het 25 jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met Quazar. De Amsterdamse house- en techno-pioniers, die zojuist een eerste wereldhit hadden gescoord met 'The Seven Stars', maakten hun live debuut tijdens de roemruchte Atmosphere-tour. De Quazar-sound vond zijn inspiratie in Chicago house en acid, Detroit-techno en de unieke, bruisende vibe van de eerste Hollandse houseparty's ? van de RoXY en Mazzo tot de illegale feesten in het Amsterdamse havengebied. Het was een sound die resoneerde met de hele wereld, zodat de Quazar releases populair werden bij internationale grootheden als Laurent Garnier, Sven V?th, Darren Emerson, Dave Angel, Colin Dale, Jeff Mills en andere Detroit-dj's. Maar ook live groeide Quazar al snel uit tot een van de bijzonderste acts van de nieuwe scene, zoals de groep bewees in 1992 tijdens het legendarische House Of Unity in de Arnhemse Rijnhal.

De historische invloed van DJ Dimitri op de Nederlandse house scene kan onmogelijk worden genegeerd. Dimitri Kneppers zijn muzikale carri?re leest als een encyclopedie. Een house encyclopedie. Na meer dan 23 jaar "plaatjes draaien" zou je deze DJ een ware veteraan kunnen noemen. Hij brengt het publiek in extase zoals Don Juan dat met de dames deed; niemand staat zo comfortabel achter de draaitafels als Dimitri. Het publiek, de omgeving en de muziek komen samen in een hypnotiserende staat van euforie. Deze man weet -of moeten we zeggen voelt ? wat hij doet!

Ze worden bijgestaan door de DJ's Kamil Zalewski en Mark Vibe, die van 1991 tot 1995 de resident DJ's van de beruchte clubavond Club Looney waren. Wekelijks trokken zij vanuit het hele land vele honderden bezoekers naar Luxor in Arnhem. Clubavonden waar menig house liefhebber met weemoed aan terug denkt. In de kelder laat de "next-generation" Ivy Knock & LEFI hun eigen licht schijnen op house classics met een all-night DJ set.

Kaartverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop tegen gereduceerd tarief beschikbaar via luxorlive.?nl. Mits niet uitverkocht kunnen er op de avond ook kaarten aan de deur gehaald worden.
Share |