UITBRAAK SICK-VIRUS IN SCHEVENINGEN

Nog maar twee edities oud en nu al een hit: Sick. Het nieuwe kindje van evenementenbureau Soulmax verovert clubland in rap tempo! De eerste editie werd direct bekroond met de stempel 'uitverkocht' en daarmee is Den Haag sinds 2010 een sterk uitgaansconcept rijker. Op zaterdag 29 mei zet de organisatie de opwaartse trend voort op het strand van Scheveningen. In strandclub Barefoot verspreidt het Sick-virus zich verder uit via sets van hoofdacts Quintino, Hardwell, Skitzofrenix, Oliver Twizt, R3hab en Tony Cha Cha. Meer informatie: www.soulmax.nl.

Een uitzinnig feest voor de zieke geest; kort en krachtig is dat waar Sick voor staat. Prettig gestoorde zielen zijn welkom om zich uit te leven met hun meest creatieve danspasjes. Stampen, juichen, shaken, twisten, draaien… alles kan. Hoe gekker, hoe beter. Elke editie staan dj's uit verschillende housestromingen klaar om met pompende platen de zieke uitgaansgeest in leve te houden. Een stuiterende menigte het ziektebeeld; knetterende beats de remedie!

Area 1: energieke house
In de eerste zaal komen de houseklanken in hoge piepjes de speakers uit met Quintino. Als protegé van Laidback Luke heeft hij zijn leermeester goed gekopieerd door met nummers als 'Heaven' en 'Rap Das Armas' de hitparades te beklimmen. De samenwerking met vocalist Mitch Crown heeft inmiddels een vervolg gekregen met de nieuwe release 'You Can't Deny', een hitgevoelige productie met een warme internationale houseklank. Daarnaast blijft hij ook de Nederlandse clubsound trouw, onder andere met 'You Know What'. Met deze nieuwe dansvloerkiller heeft Quintino inmiddels erkenning gekregen via de radioshow van David Guetta en op downloadplatform Dance Tunes – de release staat op nummer 3 in de top 100. Zo blijft Quintino een sterke aanwezigheid in de housescene met als resultaat dat hij zich op 29 mei met recht een publiekstrekker mag noemen!

Iemand die zich ook sterk profileert via zijn producties is R3hab. Gelet op zijn stijl is hij een dj die anders durft te zijn dan de rest. Zo combineert hij zijn voorliefde voor techno met de hedendaagse house, resulterend in energieke golfritmes die aansporen tot driftige stuitermoves! Remixen voor Gregor Salto, Laidback Luke, Chuckie en Sidney Samson tonen aan dat het hier gaat om een gerespecteerd talent. Voor Sick dus het hokje 'geschikt' achter R3hab! Datzelfde geldt voor Tony Cha Cha, een man van weinig woorden, maar eenmaal in de dj-booth in staat tot grote daden. Nieuweling in het gezelschap is de dj die met zijn gekozen artiestennaam de muziek van David Bowie in ere houdt: Ziggy Stardust. De vocale begeleiding is van MC Boogshe.

Area 2: house versus van alles en nog wat
Wie zich staande houdt in de tweede area van Barefoot is rijp voor therapie; in deze ruimte gaan alle remmen los! House, eclectic, techno, breakbeat... de muziek beweegt zich zigzaggend naar alle uithoeken de housetrend. De line-up vertegenwoordigt namelijk een mengelmoes van uiteenlopende stijlen. Om te beginnen staan Oliver Twizt en Skitzofrenix – ooit samenwerkend onder laatstgenoemde artiestennaam – garant voor een stevige sound. Beiden scoren momenteel goed met eigen housecreaties, Oliver met zijn 'Gangsterdam' (begin deze maand Tune of the Week op Dance Tunes) en Skitzo met zijn track 'Droppin' That' (top 100 notering op downloadportal Beatport.com). Op 29 mei weliswaar solo, maar alle twee in staat tot stormachtige tech-housesets!

Het middenstuk van de avond brengt chaos in de tent. Mixfenomeen DJ Rockid en de undergroundsensatie Guerilla Speakerz laten het feest ontspringen in gekte door met elke regel of maatstaf te breken. Met deze acts kan het werkelijk alle kanten op. Zeker is in ieder geval dat je uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld, want deze heren schakelen snel. Tot slot doet ook alleskunner Hardwell zijn duit in het zakje door de laatste versnelling erin te gooien. Huidig succes beleeft hij momenteel op internationaal niveau dankzij zijn sterke remix voor Armin van Buuren – de track heet 'Broken Tonight' (teksten van Van Velzen). Deze eigen versie zal het 'wonderkind' uit Brabant zijn publiek op 29 mei niet onthouden. Support krijgen de dj's in deze zaal via de stem van MC Dan Stezo.

Extra info & kaarten
Doktersadvies van Soulmax: neem dagelijks vitaminen en waak voor de uitbraak van het Sick-virus! Wie zich sterk genoeg inschat om de gekte aan te kunnen is op zaterdag 29 mei welkom in Barefoot Scheveningen. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 12,50 euro verkrijgbaar bij alle Free Records Shops en online via www.soulmax.nl. Aan de deur betaal je 15,00 euro. Blijf op de hoogte van alle updates over Sick via Hyves: http://sick-soulmax.hyves.nl.

Parkeren en openbaar vervoer
Voor degenen die met de auto komen is er ruime parkeergelegenheid aan het begin van het Zwarte Pad. Op zaterdag betaal je tot 02.00 uur een uurtarief van 1,90 euro met een maximaal dagtarief van 12,30 euro. Bezoekers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen na het evenement gebruik maken van de nachtbus (halte Kurhaus).
Share |