I LOVE LOS BACK TO BASIC IN PAARD VAN TROJE

Na enkele speciale thema's en uitschieters gaat evenementenbureau Soulmax weer 'back to basic'. Op zaterdag 22 mei keert de organisatie huiswaarts naar Den Haag voor een nieuwe editie van I Love Los. In het Paard van Troje wordt de avond van 23.00 tot 05.00 uur verpakt met de bekende succesformule: een gevarieerd pakket van hoogwaardig house-entertainment. Om die dure woorden kracht bij te zetten, trakteert de organisatie op een line-up met rasechte headliners. Een gewone zaterdag zal aanvoelen als een festivalslot met de strak gemixte beats van: Gregor Salto, Baggi Begovic, René Amesz, Bingo Players, Dj Madskillz, Fetish Verdi, De Man Zonder Schaduw en de I Love Los residents. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via www.soulmax.nl.

Hoofdzaal: house in alle vormen en maten
In de hoofdzaal van het Paard van Troje beweegt house zich in een opwaartse spiraal naar het slot. De aftrap is voor de residents Ajiro Rijo, Fetish Verdi en Joop Junior. De drie zijn op basis van hun levendige houseproducties opgenomen in de Soulmax Agency en draaien zodoende op iedere editie van I Love Los. Dit gegeven zet ze regelmatig op het podium van uitverkochte zalen, waarmee ze als artiest maandelijks zeer nuttige ervaring opdoen. En dat ze in muzikaal opzicht niet onderdoen voor de grotere dj's, wordt op 22 mei wederom bevestigd als dit Soulmax team de zaal professioneel opwarmt.

Het middenstuk van de show ligt in handen van twee duo's, te beginnen met Baggi Begovic en René Amesz. Deze combinatie is opvallend, omdat beide dj's solo hun sporen hebben verdiend. Toen Amesz zich eind vorig jaar aansloot bij hetzelfde boekingskantoor als Begovic (1Management), was de link snel gelegd. Beiden bekend als zeer kundige producers zochten elkaar nieuwsgierig op in de studio om hun verschillende housestijlen samen te laten smelten in de track 'Paso' – uitgebracht op het label 4Kenzo Recordings. Deze eerste samenwerking bleek zo goed te bevallen dat beide dj's tegenwoordig ook in de clubs de taken verdelen. Verwacht warme soulhouse in combinatie met knetterende tech-beats als dit kaalgeschoren superduo hun vingers aan de knoppen zet.

De andere teamformatie van de avond zijn de Bingo Players. Deze nog jonge producers maken een ware droomvlucht als het gaat om internationaal succes. Hun platen worden wereldwijd gedraaid en na het recente succes van 'Devotion', de knallende remake van de houseklassieker van Nomad (1990) – in de top 100 van Beatport.com op nummer 1 verschenen – zijn de boys door niemand minder dan David Guetta gevraagd om een remix te maken van zijn nieuwe release 'Memories' (feat. Kid Cudi). Ook Franse collega Martin Solveig schakelde de Bingo Players in voor een remix van zijn 'Poptimistic'. Zo begeven deze natuurtalenten zich in de kringen van de groten der aarde en mag er dus aardig wat verwacht worden als de Bingo Players op 22 mei het housepodium beklimmen.

Tot slot nog een flinke uitsmijter die het feestplezier moeiteloos tot sluitingstijd rekt: Gregor Salto. Nieuwtjes op muzikaal gebied zijn bij hem vanzelfsprekend. Als erkend topproducer strooit hij onophoudelijk met housejuweeltjes, bijvoorbeeld op zijn eigen label G-REX – de nieuwe release 'Your Friend' wordt door dj's als Axwell en Fedde Le Grand gedraaid. Om de waslijst aan hits nog maar eens extra aan te dikken zocht hij de samenwerking met een gelijkwaardige partner, die hij vond in Laidback Luke. Samen brachten ze begin dit jaar de track 'Step By Step' uit, die in veel verschillende versies momenteel de ronde doet. Tijdens I Love Los zal Gregor het publiek zijn creaties niet onthouden. Reken dus op een spannend slot!

Tweede zaal: diepgravende techno
Even op adem komen in de tweede zaal kun je op 22 mei vergeten. Daar golft de muziek driftig op en neer in technovibe! Oppeppende beats komen uit de map van De Man Zonder Schaduw. Onder de radar van de hedendaagse housescene is deze technospecialist een fenomeen in het undergroundcircuit. Optredens op Mysteryland, Free Your Mind en zelfs de Love Parade (Duitsland) hebben zijn kwaliteiten onderstreept, wat hem voor I Love Los een uiterst geschikte kandidaat maakt om de technozaal te leiden. Hij doet dat samen met Dj Madskillz, van origine houseproducer maar in de clubs ook prima in staat de diepere klanken te verspreiden. De enige live-set van de avond komt van Firmware, een talentvol duo uit Den Haag dat na een geslaagd debuut in het Paard van Troje is teruggevraagd om de tweede zaal opnieuw af te sluiten.

Kaarten & info
Uitbundig housen met bekende gezichten: op zaterdag 22 mei doe je dat tijdens de thuiseditie van I Love Los! Voor 12,50 euro ben je erbij; kaarten zijn verkrijgbaar bij Free Record Shop, de dagkassa van het Paard van Troje en online via www.soulmax.nl. Aan de deur betaal je 15,00 euro. Op de hoogte blijven van alle updates rondom I Love Los kan via www.ilovelos.nl en http://ilovelos.hyves.nl.
Share |