Patronaat eerste poppodium met duurzaamheidskeurmerk

Patronaat heeft gisteren een zilveren Green Key uitgereikt gekregen. Dit internationale keurmerk dankt het Haarlemse poppodium aan onder andere een unieke samenwerking met waterflesjesbedrijf Dopper.

Het keurmerk is volgens Patronaat in een recordtempo behaald. Op 10 maart sloten acht Haarlemse culturele instellingen, waaronder Patronaat, een Intentieovereenkomst Duurzaamheid. In een klein jaar hebben deze instellingen zich fors ingespannen om hun gebouwen en bedrijfsvoering duurzamer te maken. Patronaat is het eerste poppodium in Nederland dat een zilveren Green Key heeft gekregen.

'Voor 2016 hebben we als doel zowel het gas als electra verbruik met 10% te verminderen. Daarnaast willen we de duurzame gedachte die in het afgelopen jaar binnen Patronaat is gegroeid, ook in 2016 voortzetten', zegt gebouwbeheerder Geert Vlieger.

De veranderingen die Patronaat heeft doorgevoerd zijn onder meer het vervangen van gloeilampen door led-lampen, ook is het podium een samenwerking aangegaan met waterflesjesbedrijf Dopper. Sinds 1 november verkoopt Patronaat geen mineraalwater meer, maar is het kraanwater gratis. Bezoekers mogen de herbruikbare flesjes van Dopper zo vaak als ze willen vullen met water.

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het certificaat kent in Nederland drie niveaus: brons, zilver en goud.

Bron
Share |