SFX the neverending story.... the final?

EDM promotor SFX Entertainment overweegt het faillissement aan te vragen. De mogelijke herstructurering komt nadat oprichter en CEO Robert Sillerman investeerders tien maanden aan het lijntje heeft gehouden over een mogelijke overname. Daarbij deed hij onder andere meerdere keren een (mislukt) bod het bedrijf op te kopen. Voor SFX, dat zijn aandelen in oktober 2013 op de Nasdaq voor $1 miljard ingeschat zag, lijkt het einde inmiddels meer dan nabij.

Aan het begin van 2015, had Sillerman een enorm bedrijf in de EDM-industrie met meer dan $350 miljoen aan jaarlijkse inkomsten samengesteld; een directe concurrent aan Live Nation. Het enige probleem was dat in de uitbreidingsfase SFX niet in staat was om aan beleggers de, vooraf beloofde, winst te generen. Verliezen liepen op en het vertrouwen van beleggers en investeerders nam juist af. Het geld verdween als sneeuw voor de zon. Sillerman wilde zijn bedrijf van de beurs halen door het zelf op te kopen. Dit plan mislukte tweemaal.

Op 31 december is het bedrijf een 'forbearance overeenkomst' aangegaan (heel grofweg te vergelijken met het Nederlandse uitstel van betaling, red.). Gisteren meldde SFX bij de Securities and Exchange Commission dat ze FTI Consulting heeft ingehuurd om herstructurering van het bedrijf te begeleiden. Faillissement is nu nadrukkelijk als optie op tafel gekomen.

Voor Sillerman is het een pijnlijk einde aan wat een rampzalige onderneming in EDM is geworden. Hij bezit ongeveer 40% van de uitstaande SFX-aandelen, in aanvulling op de preferente aandelen. Hier is wat SFX gezegd over de mogelijke faillissement:

In connection with its obligations under the Forbearance and Amendment Agreement, the Company has retained financial advisory firm FTI Consulting, Inc. ("FTI") to serve as the Company's Chief Restructuring Officer. FTI will assist the Company in evaluating and assessing various restructuring and strategic alternatives, including working with management to analyze and optimize operations and financial performance. There can be no assurance that the Company will be successful in identifying or implementing, on favorable terms or at all, any financial or strategic alternatives, which may include restructuring the Company's debt, the issuance of additional equity or debt, or the sale of some or all of the Company's assets. In order to facilitate its reorganization, the Company may consider utilizing the available protections under the federal bankruptcy laws.

Bron: SFX Entertainment Considers Filing For Bankruptcy 26-Months After $?260 Million IPO
Share |