Martin Garrix eist via de rechter teruggave nuziekrechten

Martin Garrix, de wereldberoemde dj uit Amstelveen, sleept zijn voormalige manager en producent Eelko van Kooten van Spinnin' Records voor de rechter.

De jonge artiest (19) beschuldigt Van Kooten van bedrog bij het ondertekenen van zijn eerste platencontract, voorafgaand aan de wereldwijde doorbraak van de dj met het uitkomen van zijn danceplaat 'Animals' in 2013. Afgelopen zomer vertrok Garrix al na een hevige ruzie bij Van Kooten. Nu spant hij een kort geding tegen hem aan, waarbij de artiest via de rechter teruggave van de rechten op zijn muziek eist en inzage in de administratie.

Volgens de dj heeft Eelko van Kooten hem drie jaar geleden opzettelijk "valse en misleidende informatie" verstrekt, toen hij zowel bij het platenlabel Spinnin' Records van Van Kooten als bij managementbureau Van Kooten Music Allstars onder contract kwam. Zo werd hij naar eigen zeggen op 16-jarige leeftijd, zonder enige ervaring in de muziekbranche, gedwongen om het eigendom van zijn eigen muziekproducties over te dragen aan Spinnin' Records.

Garrix stelt dat Van Kooten bovendien ten onrechte zou hebben beweerd dat hij verplicht was om zich zowel bij het managementbureau als bij diens platenlabel onder contract te stellen. Dit terwijl de belangen en onderhandelingspositie van Garrix hiermee juist werden geschaad. "Alleen de belangen van Van Kooten zelf werden zo optimaal behartigd", haalt Garrix in processtukken uit naar zijn ex-manager.

Garrix' advocaat Oktay D?zg?n wil niets kwijt over de rechtszaak tegen Spinnin' Records: "Ik doe hier geen uitspraken over." Ook Van Kooten liet een woordvoerder zeggen geen commentaar te willen leveren op de beschuldigingen aan zijn adres.

Bron: Telegraaf
Share |