EYE lanceert Seeing Sounds met DJ/producer Tom Trago tijdens Museumnacht Amsterdam

EYE lanceert op de Museumnacht op zaterdag 7 november een nieuwe programmareeks getiteld Seeing Sounds. Binnen deze reeks laten bekende artiesten hun muzikale licht schijnen op de filmcollectie van EYE. De Amsterdamse DJ/producer Tom Trago bijt het spits af en dook in EYE's onuitputtelijke filmarchief om een nieuwe soundtrack te cre?ren bij speciaal geselecteerde films. Zijn audiovisuele show is een futuristische filmtrip waarin oud en nieuw elkaar uitdagen en film en muziek elkaar naadloos aanvullen. Vorig jaar won EYE dankzij 8000 stemmen een Gouden N8-sokkel voor Seeing Sounds. Onder deze naam wordt 3 ? 4 keer per jaar door een DJ/producer of band een nieuwe soundtrack bij films uit de collectie van EYE gemaakt.

Museumnacht in EYE ? Seeing Sounds, op 7 november, 19.00-02.00, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/museumnacht

Deze Museumnacht laat EYE het geluid letterlijk van het doek spatten. Tijdens de Museumnacht staan alle programma's in EYE geheel in het teken van de synergie tussen beeld en geluid. Tom Trago, B-Movie Orchestra en Detroit Swindle geven hun eigen muzikale swing aan speciaal geselecteerde films en beelden uit de EYE-collectie. In workshops kunnen bezoekers zelf aan de slag met een eigen soundtrack of hun favoriete filmquote verwerken tot een geluidsgolf die je mee naar huis kan nemen.

De offici?le Aftrap van het nieuwe EYE-project Seeing Sounds vormt een show van DJ/producer Tom Trago die een nieuwe soundtrack heeft gemaakt bij een selectie van beelden uit de EYE-collectie. Ook het funky deep house-duo Detroit Swindle geeft samen met visueel kunstenaar Nick Verstand een bijzondere live show. Met een speciale holografische techniek krijgen alle elementen van de muziek zoals kicks, basslines en drops een eigen vertaling naar beeld. Bovendien reageren de visuals ook op de bewegingen van het duo zelf. In deze overdonderende ervaring worden alle zintuigen op de proef gesteld.

Verdere optredens zijn er van B-Movie Orchestra, die op de Museumnacht uitpakken met wellustige vampiers, gevleugelde superhelden, moordlustige superbabes en aan elkaar geknutselde Monsters, als soundtrack bij de allerbeste B-films.

In de laatste uurtjes van de Museumnacht laat Young Marco je alle hoeken van het muziekspectrum zien, van proto-house naar Libische disco tot voodoo-jacktrax. Speciaal voor de Museumnacht stelde EYE ook een quiz samen die niet alleen je filmkennis maar ook je muziekkennis op de proef stelt.

De tentoonstelling Michelangelo Antonioni ? Il Maestro del cinema moderno, die tijdens de Museumnacht ook 's avonds is geopend, biedt speciale rondleidingen door onder andere Eye-Directeur Sandra den Hamer.

Het volledige programma van EYE tijdens de Museumnacht is te vinden op www.eyefilm.nl/museumnacht
Kaarten zijn te koop voor 18,50 via www.museumnacht.amsterdam
Share |