Robbie Rivera brengt single uit met hiphouse legende Fast Eddie

De Amerikaanse über-producer en veelgevraagd remixer Robbie Rivera is een samenwerking aangegaan met de uit Chicago afkomstige rapper Fast Eddie op Rivera’s huidige single Let Me Sip My Drink. Miami beats fuseren met Chicago raps, een fusie die geheel in het huidige tijdsbeeld past. Het combineren van house beats met raps was eind jaren tachtig, begin jaren negentig al een beproefde combinatie - destijds droeg deze stijl de naam hiphouse - en is anno 2010 met artiesten als Chuckie, Sidney Samson en Pitbull als ambassadeurs bezig met een ware revival.

Fast Eddie maakte in de tweede helft van de jaren tachtig furore met baanbrekende singles als o.a. Yo Yo Get Funky, Git On Up en Most Wanted op het befaamde DJ International, een label dat samen met Trax Records de bakermat vormde van de Chicago house. DJ International was tevens de broedplaats van legendes als Farley Jackmaster Funk, Joe Smooth, Tyree, J.M. Silk, Mr. Fingers, Steve Silk Hurley, Sterling Void en vele andere artiesten, die met recht de credits “grondleggers van de hedendaagse house” toebedeeld mogen krijgen.

Robbie Rivera ft. Fast Eddie Let Me Sip My Drink is afkomstig van het onlangs uitgebrachte Robbie Rivera album Closer To The Sun en is vanaf heden officieel verkrijgbaar via het label Premier, een samenwerking tussen de Nederlandse maatschappijen Black Hole Recordings en Flashover Recordings. De single presenteert een uitgebreid remix pakket; onder anderen de kleine grote man Chuckie, de Portugese house act Mastiksoul en het Britse duo Hoxton Whores geven Let Me Sip My Drink met hun onderscheidende sound een geheel eigen draai aan de single en zijn individueel een aanwinst voor de originele Robbie Rivera versie.

Check hier de videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=qLCHT1fPq08

Tracklist:

1. Radio Edit
2. Clean Radio Edit
3. Chuckie Remix
4. Mastiksoul Remix
5. Hoxton Whores Remix
6. Robbie Rivera’s Funked Up Mix
7. Dero Animal Remix
8. Tony Arzadon Remix
9. Robbie Rivera’s Juicy Bigroom Dub

www.robbierivera.com | www.blackholerecordings.com
Share |