Hoax viert tienjarig bestaan Tectonic op vrijdag 12 juni in de Melkweg

De clubavond Hoax organiseert al jaren experimentele bass avonden met verrassende line-ups in de Melkweg. Voor de 14e editie op vrijdag 12 juni zijn ze een samenwerking aangegaan met het UK-label Tectonic, dat inmiddels al tien jaar bestaat. Dit wordt gevierd met een ijzersterke line-up van o.a. Pinch, 2562 & Heleen Blanken (Live) en Mumdance tijdens de enige Nederlandse show van Tectonic. De voorverkoop hiervoor is gestart via de website van Melkweg en Ticketmaster.

Tectonic is ??n van de beste UK-labels op het gebied van bass music dus een samenwerking met de clubavond Hoax kon eigenlijk niet uitblijven. Het feit dat ze dit jaar tien jaar bestaan en dat dit hun enige Nederlandse show is maakt deze samenwerking nog specialer.

De hoofdact van de avond is van eigen bodem: 2562. Deze veteraan staat erom bekend dat hij in het verleden de 4-to-the-floor in dubstep hielp ontwikkelen. Hij staat al hoog aangeschreven in de bass scene en zijn nieuwe album werd dan ook met veel lof ontvangen. Speciaal voor deze avond zal hij zijn live set meenemen om jou ervan te overtuigen dat hij zijn naam als veteraan heeft verdiend. Niemand minder dan Heleen Blanken gaat 2562 hierbij helpen. Deze V/A guru staat bekend om haar residency (Indigo area en Imprint) in Trouwamsterdam. Daarnaast heeft Heleen ook regelmatig bij o.a Lowlands Festival, DGTL Festival en Awakenings gestaan. 'Her visuals have a unique style by creating a disturbing yet appealing Atmosphere, where industrial overtones interact with the dark side of nature.' Hiermee zal ze 2562's set naar hogere sferen tillen.

Ook Pinch, oprichter van Tectonic, zal erbij zijn. Hij draait al jaren mee en heeft platen bij labels zoals Planet Mu, Punch Drunk en Swamp 81 uitgebracht. Hij is ??n van de pioniers in bass muziek en tot op heden constant bezig deze sound op nieuwe en frisse manieren te ontwikkelen. E?n van de voorlopers op het gebied van bass music is Mumdance. Hij is in korte tijd uitgegroeid tot ??n bekendste naam in de Grime scene omdat hij dit combineert met unieke, rauwe House klanken. Mumdance heeft in 2014 ook deelgenomen aan RBMA en heeft al heel wat muziek uitgebracht. Het was daarom ook geen verrassing dat hij werd gevraagd om een mix te maken voor Fabric live.

Als laatste staat Mumdance's partner in crime ook achter de draaitafels tijdens Hoax; Logos zal jullie omver blazen met zijn space-grime sound. Je favoriete resident deejays zijn ook van de partij natuurlijk, DJ+ en Know V.A. Zij zullen het geheel perfect aanvullen met hun uitgebreid arsenaal aan muziek!
Share |