Wild west dancefestival in Duitsland

Inmiddels een van de populairste Duitse dancefestivals onder Nederlandse partygangers, Hell & Dunkel. Niet vanwege het formaat, zoals de welbekende megafeesten bij onze oosterburen, maar juist dankzij een intiem sfeertje dat voor een steeds grotere cultstatus heeft gezorgd. De vierde editie van Hell & Dunkel, zondag 2 september, vlak over de grens bij Neuss (Düsseldorf), zal ongetwijfeld nog meer naam maken; wildwest-taferelen met een dikke line-up.

Voor het eerst in haar bestaan strijkt het festival bovendien neer op een nieuwe locatie: het RennbahnPark bij Neuss. Een frisgroen decor op steenworp afstand van Nederland, waar organisator Kunstgeschwister een heuse 'Western City' zal neerzetten.

Wat dit inhoudt? Een typisch Duits dancefestival met kleurrijk wildwest-thema. Chillen in tipi-tenten of ranch, lasso games en wellicht een complete rodeo, terwijl ondertussen dikke geluidssystemen door het park zullen galmen. Hell & Dunkel treedt hierbij in overtreffende trap, met dit jaar een derde podium als nieuwste toevoeging.

Zonder dat typisch intieme sfeertje te verliezen. Op de mainstage staan ondermeer Solomun, dé held van het moment die met zijn Diynamic-label momenteel overal furore maakt, en de Russische dj-prinses Nina Kraviz. Dan is er een live-podium waar eigenzinnige bands als The Pollywogs, Pool en Erobique staan -acts die de crossover zoeken tussen dance en live performance. Het derde podium grijpt juist weer terug op het kleinschalige karakter van Hell & Dunkel; pure dansvloermuziek met ondermeer Mannheimer house-grootheid Nick Curly achter de draaitafels.

Dat er de laatste jaren een diepe liefde tussen Nederland en Hell & Dunkel is ontstaan moge duidelijk zijn. Steeds meer Hollandse partygangers vinden hun weg naar het festival, resultaat is een bijzondere sfeer die ongetwijfeld ook in de gloednieuwe locatie bij Neuss zal ontstaan. Met in totaal 8.000 verwachte bezoekers blijft Hell & Dunkel echter het compacte festival dat drie jaar geleden de liefde deed opbloeien -tijd voor een wildwest-trip bij de oosterburen!

Kunstgeschwister
Oftewel, de broers Mike en Timo Kucksdorf uit Düsseldorf. Sinds 2007 organiseren zij feesten onder de naam Kunstgeschwister, vaak met een kunstzinnige invalshoek, maar altijd met degelijke techno en techhouse. Zo werden er al party's gedaan in combinatie met een foto-expositie en zijn ze bezig met een modelijn (bezoekers op Hell & Dunkel kunnen hier de eerste creaties van tegenkomen in de vorm van tassen, shirts en kettingen).

Hun maandelijkse feesten in de Spielplatz Club in Mönchengladbach baarden al opzien, met Hell & Dunkel zijn de heren een stapje verder gegaan. Zoals gezegd, een intiem festival met kleurrijke aankleding, shows en vuurwerk, maar ook het muzikale hart op de juiste plaats.  

Klik hier voor meer informatie over Hell & Dunkel. 

Share |