Vierde editie van BACKxBACK brengt Lilith en Dennis Ferrer samen in Studio80

Op vrijdag 10 augustus vindt de vierde editie plaats van BACKxBACK. Het concept waarbij talentvolle Amsterdamse artiesten een set draaien met hun muzikale held. Naast een clubavond in Studio80, Stalker of Toffler zullen alle koppels ook schitteren op de BACKxBACK stage op Mysteryland.  Headliners van deze avond op 10 augustus zijn Lilith en Dennis Ferrer.

Waar  muzikale koppels als Anton Pieete& Surgeon en John Wolff & Gregor Tresher hun generale repetitie voor Mysteryland er al op hebben zitten,  stijgt de spanning tussen Lilith en Dennis Ferrer voor hun eerste optreden op BACKxBACK. Voor beide artiesten is de Studio80 geen onbekend terrein. Dennis heeft al meerdere malen opgetreden in deze donkere, Amsterdamse club, Lilith is zelfs twee jaar lang resident geweest en de 80 is voor haar dus een vertrouwde omgeving.

Studio 1 : Lilith BxB Dennis Ferrer
Al sinds de beginperiode van haar dj carriere wordt Lilith geinspireerd door de muziek van Dennis Ferrer. De producties van Dennis zijn precies in Lilith haar straatje: sexy, mooi,  geraffineerd en tegelijkertijd met een rauw randje. Deze balans tussen sterke “ghetto” beats,  emotionele melodieen en pakkende vocalen is wat de aandacht van Lilith trok in Dennis zijn tracks. Hun eerste ontmoeting was eind vorig jaar, nadat Lilith een spontane back 2 back set draaide met een van haar helden: Kerri Chandler, waarna Chandler en zijn management zo enthousiast waren dat ze Lilith in contact hebben gebracht met Dennis Ferrer, en niet zonder succes… Lilith kijkt uit naar het optreden in Studio80: “Om back x back te mogen draaien met een van de personen die mij gedurende mijn dj carriere zo heeft geinspireerd, en dan ook nog eens in Studio80 en op het leukste festival van nederland! Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd wat er zal gebeuren als onze muzikale frequenties gaan samensmelten.”

Studio 2 : Aron Friedman& Sven Prinsen
Het is een mooie zomer voor Aron Friedman; gigs in clubs en op festivals in binnen- en buitenland, de start van een samenwerking met Eric de Man onder de naam ‘Musclefarm’ en een eigen radioshow ‘The Confession Booth’ op 432.FM waarin hij collega dj’s flink aan de tand voelt. Wanneer de zomer ten einde komt en de dagen korter worden zal Aron de studio weer induiken om te werken aan zijn volgende release. Collega Sven Prinsen is  jarenlang onderdeel geweest van het succesvolle duo Sven & Tettero, en is er nu helemaal klaar voor om te laten zien waar hij solo voor staat.

Ook op productioneel vlak zullen we snel meer van hem horen. Op vrijdag 10 augustus zullen deze mannen gedurende de hele nacht de muzikale invulling van de achterzaal van Studio80 verzorgen.

Een nieuw initiatief
BACKxBACK is een initiatief van Nachtlab, Red Bull en Mysteryland, waarbij getalenteerde Nederlandse artiesten een back to back set draaien met hun muzikale helden. Door middel van een clubtour langs Studio80, Toffler en Stalker, wordt aangestormd op de grote finale tijdens Mysteryland . Kijk voor meer informatie, data, live-sets en exclusieve content op www.backxback.com

Klik hier voor meer informatie over BACKxBACK. 

Share |