Junkie XL op Dancetour Leeuwarden!

Op zondag 5 juli 2009 vindt de vijfde editie van Dancetour Leeuwarden. Dit jaar niet op het Zaailand, maar het Oldehoofsterkerhof in Leeuwarden vormt het decor voor het gratis toegankelijke evenement Dancetour Leeuwarden 2009. Van 13.00 uur tot 22.00 uur kun je genieten van de top DJ’s Junkie XL, Marco V, Sidney Samson vs Gregor Salto, Hardwell en Kay Wilder. Het evenement wordt om 22.00 uur afgesloten met een klein vuurwerk.
Line-up Dancetour Leeuwarden 2009
Dancetour Leeuwarden 2009 zal geopend worden door Kay Wilder. Deze dj uit Leeuwarden won vorig jaar de DJ Contest voor Dancetour Leeuwarden en mocht toen al een half uur op het podium van Dancetour staan. Dit jaar mag hij het evenement openen. Na Kay Wilder is het de beurt aan de winnaar van de dj contest. Wie dit is, wordt vrijdag 19 juni bekend tijdens de DJ contest in Noa. Vervolgens neemt de Bredase dj Hardwell de draaitafels over. Hardwell was de eerste die Bubbling remixes maakte van commerciële clubhits. Na dit grote succes werd het tijd voor een nieuw concept: Eclectic Beatz. Met deze combinatie van urban, house en dance tourt Hardwell door heel Nederland. Om vier uur brengen Samson & Salto (Samsobeats) feat. Nikolai Dimitrov & Lady Bee hun back to back set ten gehore. Samsobeats is in 2007 ontstaan uit een aantal succesvolle samenwerkingen tussen Sidney Samson en Gregor Salto. Hierdoor besloten zij hun eigen label Samsobeats op te richten. Normaliter kun je Samsobeats alleen zien op hun eigen labelnights, maar voor Dancetour 2009 maken ze een uitzondering met een 2,5 uur durende set waarbij je eerst kunt genieten van Nikolai Dmitrov en daarna nog twee uur van Samson vs. Salto! Om half zeven verschijnt Marco V op het podium. Vorig jaar ging iedereen nog helemaal los in de regen tijdens zijn set. Ook dit jaar kun je weer anderhalf uur genieten van de V-sound van Marco V. De afsluiter van de dag is Junkie XL. Deze DJ, die in zijn jeugd in Leeuwarden woonde, treedt niet vaak op in Nederland en zeker niet op gratis feesten, dus het is uniek dat het jubileum van Dancetour Leeuwarden door hem wordt afgesloten. In 2002 breekt Junkie XL wereldwijd door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley. Sindsdien is hij niet meer weg te denken. Hij maakt remixes voor artiesten, films, computergames en treedt natuurlijk zelf op, wat je kunt ervaren op zondag 5 juli.
Jongerenparticipatie
Door middel van diverse participatieprojecten met jongeren en deze actief bij het evenement te betrekken, creëert Dancetour een zo breed mogelijk draagvlak. Om deze projecten te realiseren werkt Dancetour samen met regionale MBO- en HBO opleidingen, gemeenten, poppodia, Jeugdzorg en andere sociale instellingen. In Leeuwarden wordt er samengewerkt met de Stenden Hogeschool en ROC Friese Poort. Studenten van de Steden Hogeschool hebben de Mixperience (dj workshop) georganiseerd op het festival Four Seasons op 5 juni in Leeuwarden. Dit festival was in samenwerking met studentenvereniging Io Vivat van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Studenten van Stenden organiseren ook op 19 juni de DJ Contest in Club Noa in Leeuwarden . Hier kan tot 10 juni voor worden ingeschreven. Beveiligingsstudenten van Friese Poort lopen tijdens het evenement stage bij de beveiliging van Dancetour.
Dancetour ambassadeur
Jongeren uit Leeuwarden en omgeving kunnen in de voorbereiding ook actief meewerken aan Dancetour. Zij kunnen Dancetour ambassadeur worden en helpen het evenement te promoten onder de bevolking van regio Leeuwarden. Als dank hiervoor ontvangen zij de Dancetour cd en maken kans op een VIP- treatment. Om Dancetour ambassadeur te worden kunnen jongeren zich aanmelden via www.dancetour.nl.

OneMen can make a difference
Ook dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. oneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie op www.onemen.org.
Share |