De 'Starbeach DJ Contest 2012' is alweer van start gegaan!

De Starbeach DJ Contest is een concept waarbij dromen en faam dichterbij komen voor talentvolle DJ’s. Het biedt de deelnemers de mogelijkheid om mee te dingen naar felbegeerde mogelijkheden om te draaien op één van Europa ’s populairste vakantiebestemmingen; Starbeach op het Griekse Chersonissos. Menig opkomend DJ is het erover eens dat het verkrijgen van boekingen en naamsbekendheid lastig is in een land als Nederland, waar er ontzettend veel talenten rondlopen en waar de populariteit van elektronische muziek geen grenzen kent. De weg naar internationale boekingen is zelfs lastiger en vergt veel tijd. Starbeach DJ maakt dit tastbaar voor elke DJ in Nederland. Er melden zich elk jaar honderden talenten aan die hun skills en creativiteit stoppen in een DJ mix en de bijbehorende promotiemiddelen. Veertig DJ’s worden uitgekozen om te draaien in de finales, die verspreid over het hele land worden georganiseerd. Uiteindelijk worden er vier winnaars gekozen die aankomende zomer die geheel verzorgd worden ingevlogen door Starbeach. In deze week draait elke winnaar op drie feesten van Starbeach, tezamen met wereldsterren als Sunnery James & Ryan Marciano, Afrojack, Hardwell, Quintino, Vato Gonzalez en Billy The Klit.

Het spreekt voor zich dat dit succes weer andere deuren opent voor de talenten. Het is daarmee geen tijdelijke roem, want eenmaal in de spotlights liggen er veel mogelijkheden. Eerdere winnaars Aldair Silva, Jay Mocio, Silky Bastard, Pharaonic, Tom Schiphorst, Randy Colle, Leroy West en Ritchie Lee zijn deze mogelijkheden achterna gegaan en een aantal van hen hebben al diverse tracks uitgebracht die ook in de toplijsten van Dancetunes terug te vinden zijn. Aldair Silva werd opgemerkt door Vato Gonzalez en dat heeft geleid tot een productieve samenwerking, met als hoogtepunt de release van hun track ‘Digital Lies’. Deze vooruitzichten maken de Starbeach DJ Contest enorm populair en elk jaar groeit de contest steeds weer. Het afgelopen jaar had het 140.000 hits op de social media en was de contest bij aanvang zelfs trending topic op Twitter. Er waren Twitcam sessies waarbij grote artiesten als Afrojack, Vato Gonzales en Quintino, waarbij de deelnemers hun helden in een informele setting meemaakten en hun vragen aan hen konden voorleggen. Dit werd erg gewaardeerd en deze staan daarom ook dit jaar weer op de planning. De verwachting is dat er zich dit jaar nog meer artiesten zullen aanmelden en dat de contest nog verder zal groeien.

Geheel in de trant van ‘het verre bereikbaar maken’, is er een educatief concept in het leven geroepen voor talentvolle DJ’s en producers. Dancefair is de vaste partner van de Starbeach DJ contest 2012. Dit tweedaags evenement vindt plaats op 11 en 12 februari 2012 in de Jaarbeurs Utrecht. Het brengt (semi-) professionele artiesten in contact met andere dance entrepreneurs, fabrikanten en ontwikkelaars. Met als decor een 3.200 m2 vakbeurs uit alle segmenten van de dance industrie en 160 seminars van internationale artiesten en de grotere DJ en producer gear merken, is Dancefair in één klap de grootste in haar soort. De nauwe samenwerking heeft ertoe geleid dat deelnemers van de Starbeach DJ Contest 10 euro korting krijgen op entreebewijzen voor Dancefair.

Het geheel is een aantrekkelijk en uitdagend gebeuren voor DJ’s. Zowel bij de Starbeach DJ Contest als bij Dancefair liggen er mooie mogelijkheden om te groeien als artiest. Nederland mag zich dus gaan opmaken voor een explosie aan tweets en andere social media berichten, want januari en februari zullen in de trant staan van de Starbeach DJ Contest en Dancefair.

Voor informatie en deelname kan men een email sturen naar dj@starbeach.tv

Share |