'Junior Boys' op donderdag 24 november in Trouw Amsterdam

Op donderdag 24 november komt het elektronicaduo Junior Boys naar Trouw. Het duo waar heel veel mensen al op hoopten dat zij ooit live in Trouw zouden staan, komt dat deze herfst dan ook eindelijk doen. Al sinds 2004 staat het Canadese duo aan de top van het genre dat 'electrosynthpop' genoemd wordt. En gezien het succes van het vierde album It’s All True, dat pas uit is, blijven ze dat voorlopig ook nog wel even.

Junior Boys ontstond in 1999 toen Jeremy Greenspan en Johnny Dark een wilde mix van synthpop, electro en minimal techno wilde creëren. Na een aantal jaar verving Matt Didemus de plaats van Dark. Al snel bracht de band haar eerste twee EP's uit, die met groot succes onthaald werden. Met name met hun tweede album So This is Goodbye (2006) wisten ze het grote publiek te bereiken. En met Begone Dull Care werd de stempel helemaal gedrukt. De tracks ‘Work’ en ‘Parallel Lines’ van dat album zullen 24 november vast en zeker langskomen, want Junior Boys heeft aangegeven veel oud materiaal te spelen tijdens deze toer.

Hun laatste album 'It’s All True werd zeer goed onthaald door de media. Het album is geïnspireerd door de reis die Jeremy Greenspan maakte naar Shanghai. Alhoewel je de Chinese invloeden niet direct terug hoort kan je wel zeggen dat dit album meer diepgang heeft dan zijn voorganger Begone Dull Care. Tijdens hun Europese tour zullen ze slechts eenmaal in Nederland te zien zijn, dus pak deze kans.
Share |