5 Muziekfestivals in Europa Waar Je Heen Moet Als de Pandemie Voorbij Is

Na de stille zomer van 2020 kijken muziekliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe festivalseizoen. Inmiddels zijn de vaccinaties in volle gang en vinden er testevenementen plaats, zoals Fieldlab. De kans bestaat dus dat we in de zomer van 2021 weer voorzichtig naar buiten mogen om live te genieten van muziek. Als het je lukt om een ticket te bemachtigen, mag je deze 5 muziekfestivals niet overslaan.

Tickets
Als je een van deze festivals wil bezoeken, moet je er wel op rekenen dat de kaartverkoop erg snel gaat. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er minder bezoekers worden toegelaten. Daarbij is de animo groot, omdat veel mensen snakken naar wat muzikale afleiding. Als je niet wil dat je toegangsticket aan je neus voorbijgaat, zul je dus vlug moeten handelen.

Vaak worden tickets eerder aangeboden in het land waar het festival plaatsvindt. Het is dan ook een goed idee om een VPN in te schakelen wanneer je op zoek bent naar een kaartje. Wat is VPN? Met een VPN maak je verbinding met een beveiligde server. Je kunt zelf kiezen met welke VPN-server je de verbinding tot stand brengt, dus je bent niet aan je eigen landsgrenzen gebonden. Door een server in bijvoorbeeld Spanje te selecteren, maak je gebruik van het Spaanse IP-adres van de betreffende server.

Daarbij zorgt een VPN ervoor dat al het internetverkeer tussen jouw laptop of telefoon en de server van je provider versleuteld wordt. Dit betekent dat hackers onmogelijk toegang kunnen krijgen tot de informatie-uitwisseling. Je kunt je ticket dus zonder zorgen afrekenen met je creditcard.

Festivals
Hieronder volgt een overzicht van de 5 leukste festivals in Europa, waar je deze zomer absoluut heen moet:

1. Tomorrowland – Boom, België
Normaal gezien vindt dit iconische dancefestival plaats tijdens het laatste weekend van juli. Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om het festival op te splitsen in twee weekends. De eerste lichting zal in het laatste weekend van augustus het festivalterrein mogen betreden en de tweede lichting is welkom in het eerste weekend van september. De line-up zal pas in mei bekend gemaakt worden, dus hou de website van Tomorrowland goed in de gaten.

2. Mad Cool Festival – Madrid, Spanje
Dit relatief jonge festival wordt dit jaar gehouden van 7 tot 11 juli. Nu het Spaanse Primavera-festival niet doorgaat, wordt een grote toestroom voor Mad Cool verwacht. Dat is zeker niet onterecht, gezien de indrukwekkende line-up. Je kunt uitkijken naar optredens van onder meer The Red Hot Chili Peppers, Haim, Twenty One Pilots en Cardi B.

3. We Love Green – Parijs, Frankrijk
We Love Green is een bijzonder festival dat plaats zal vinden van 3 tot 6 juni. De bossen van Vincennes bij Parijs zullen het decor vormen voor 4 podia. Je kunt genieten van goede live muziek, maar ook van kunstinstallaties, documentaires, workshops en groene initiatieven. Kinderen zijn welkom en kunnen meedoen aan activiteiten, die speciaal voor hen georganiseerd worden. De line-up is inmiddels bekend. Ruim 40 artiesten hebben hun optreden op We Love Green al toegezegd, waaronder Gorillaz, Massive Attack, Sebastien Tellier en Disclosure.

4. Exit – Novi Sad, Servië
Het fameuze Exit-festival was een van de weinige festivals die in de zomer van 2020 wél doorgingen. Weliswaar met een afgeslankte line-up, vanwege de vele annuleringen van geboekte artiesten. De organisatie maakt dat dit jaar ruimschoots goed en heeft het festival omgedoopt tot Exit 2.0. Voor het geld hoef je het niet te laten. Een ticket voor 4 dagen kost net iets meer dan 100 euro en voor 30 euro kun je ook nog gebruik maken van het kampeerterrein. Aarzel dus niet langer en koop je kaartje voor optredens van onder meer David Guetta, Sepultura, Tyga en Nina Kravic. Het festival vindt plaats van 8 tot 11 juli.

5. Sziget – Boedapest, Hongarije
Sziget is misschien wel een van de bekendste en groots opgezette festivals in Europa. De teleurstelling onder muziekfans was dan ook erg groot toen het festival afgelopen zomer niet door kon gaan. Of het dit jaar wel georganiseerd wordt, is nog niet 100% zeker. In elk geval doen de organisatoren er alles aan om de bezoekers dit jaar weer te onthalen met goede muziek en een ruime dosis kunst en cultuur. Het festival vindt normaal gezien plaats tijdens het tweede weekend van augustus. De line-up is nog niet bekend, maar in de vorige edities kon je rekenen op namen als Foo Fighters, Dua Lipa, Mumford & Sons en Ed Sheeran.
Share |